PS4 çıkalı 7 sene olmuş şuraya adam gibi 7 tane oyun anca yazabilmişsin ki Niohu kabul etmeme rağmen.Yoksa diğerlerinin yanından geçemez o oyun.Devam oyunlarını çıkarırsan 5 tane oyun var kabul edilecek.5 oyun için mi oyun devrimi yapmış oluyor Sony ?
7 yılda tamamen yeni 5 oyun az mı ki? Nerdeyse her yıl goty adayları var.
exclusivelerin çoğunu beğenmedim ben kendi zevklerimden dolayı. Ama baya başarılılar demek ki çünkü çoğu kişi beğeniyor.
Bana sorsan en iyi 2-3 exclusive’den biri nioh’tur (diğerleri bloodborne ve gow). Ama o tutmamış ve sen de beğenmemişsin sanırım mesela
Herkes için 2-3 şaheseri çıktı 7 yılda. Benim için şaheseri bloodborne’du gow ve nioh da yılın oyunuydu
Eski seriler zaten devam ederken 5-7 tane de böyle yeni ve başarılı oyunların çıkması iyi bence.
Goty’lere baksak:
- 2015’te 3-4 devasa oyunla çıkınca bloodborne geride kaldı witcher’ın yılıydı o ama şaheser olarak görülüyor yine de. Konsol aldırdı oyun.
- 2017’de zelda vardı konsollar için ise goty hzd idi (benim için nioh’tu).
- 2018 zaten gow.
- 2020’de cyberpunk’tan sonraki en başarılı 2 oyun sony exclusive olacak gibi.
Adamların tek rakibi bi yıl nintendo ve 2 yıl cd project red
bu sony’nin başarısından ziyade xbox’un çöplüğünden de kaynaklı görünüyor kabul. Ama rekabet için sony yeterli performans gösteriyor ve bu başarısıyla ortada. Aynı başarıyı xbox da gösterse zaten exclusive harici oyun oynanmazdı artık.
Ps3 dönemine baksan zaten ps3 döneminde en çok ödüle sahip oyundu tlou ve anca witcher 3 tarafından geçildi. Gow 3 de çoğu kişinin konsol alma sebebiydi. “Anca serilere devam ediyorlar” dediğin seriler de dönemlerinin en iyileriydi zaten. Bi zahmet devam etsinler onlara. Tlou bitmişken fanları zorla devam ettirdi sayılır zaten.
Kendi fikrimi katarsam ben de çoğunu beğenmedim sadece 3 tane çok beğendiğim oyun var bu dönem dediğim gibi. Başarılarına bakıp söylüyorum bunu kendi fikrimle değil.