Bal gibi kaybeder nereye kaybetmiyor dostum. Exclusive oyunlar konsol sattırmak için varlar, oyuncu olarak bilirsin ki o oyunu oynamak istiyorsan bunu sadece çıktığı konsolda yapabilirsin. Sen şimdi herhangi bir seri için bu algıyı yıkarsan, insanların kaç sene bekleyeceği mesele değil masrafa girmez, bekler ve pcde oynar. Zaten BB 2 çıkacak olsa FS'yi exclusive muhabbetine ikna edemeyebilirler. BB adamların elinden çıkmış en iyi oyun olmasına rağmen DS serisi kadar popüler olamadı sırf bu yüzden.
Dostum bu Sony’nin ilk pc’ye verdiği oyun değil ki. Adamlar bunu önceden de yaptı.
Tek fark hiç first party oyunlarını vermediler çünkü bu oyunlar çok değerli.
İşe yaramasa niye zarara girsinler durduk yere. İnternetten bakabilirsin yabancı kanallar Sony’nin reklam taktiğini övüyor tam zamanında doğru yerdeler diye. Şimdi ilk defa first party oyunu verecekler. Ps4’ün en başarılı ve en çok satan oyunlarından biri olan Horizon’u verecekler pc’ye. Pc’de oynayan adam demeyecek mi vay anasını ne oyunmuş diye.
Diyecek tabi. Sony hangi oyunlarını Pc’ye çıkaracağını önceden söylemiyor o yüzden Pc’deki adamın bekleyeşi umutsuz bir bekleyiş.
GOW4 çıktığında koşa koşa milletin ps4 aldığını biliyorum ben. Bb 2015’de çıktı ve pc ye çıksa bile seneye çıkar yani 6 sene sonra.
1.oyun pc’ye çıktı diye 2.oyunda öyle olacak diye bir şey yok. Yani Pc oyuncusu 2.oyun için 6 sene bekleyeyim diyemez çünkü garantisi yok.
Bu sene next gen çıkıyor yani Bb ile milleti ps4’e çekemezler zaten daha. Yapabilecekleri en iyi şey Bb ile reklam yapıp milleti Bb2 için Ps5’e çekmek.
Kısacası taktik şu:
1-2 oyunu Jenerasyon bitişinde “Bakın biz Ps4 generasyonunda böyle oyunlar çıkardık hadi Ps5 jenerasyonuna bize katılın” diyip koklatıp kendine çekmek.