Yapay zeka hep öyle değişmesini bekleme. Hem sivil halk hem de düşmanlar çok kötü yapay zekaya sahip.Herhalde 10 12 tane yan görev almışım oyunda.Bir tanesinin leveli 18 Level farki varsa ne olmus ulen dedik gittik daldık yaratığa da canı inmiyor la Ölmüyorum ama öldüremiyorum.Tw3 te sanki canavarlar ve normal insanlar biraz salak.İlerde seviyesi yüksek yaratıklarda saldırı çeşitliliği ve zeka artar diye düşünüyorum.
Saldırı çeşitliliği patchlerle arttırıldı ama genel olarak "hızlı peşpeşe vur, üstüne koşarak vur, korunulamayan ağır saldırı, vururken peşinden gidip sinirini boz" şeklinde 5-6 tane fiziksel harekete sahipler. Bunların dışında hemen hemen her yaratıkta 1-2 tane kendilerine özel güç var.
Bazıları sinirlenip iyileşiyor, bazıları yere girip senin altından çıkıyor, bazıları yerden ağaç çıkarıp seni onunla dövüyor, bazı heykeller 50 metre zıplayıp kafana düşüyor falan
Vampirler patchlerden sonra en çok değişen yaratıklar oldular sanırım. Onları tadını çıkara çıkara öldür kolay bulunmuyorlar DLC'nin vampirler DLC'ye dayalı diye büyük ihtimalle.
Yaratığın canının inmeme sebebi canı çok diye değil. Arada level farkı varsa oyun yaratığı bilerek aşırı zorlaştırıyor. O yüksek levelli görevler ilerde o bölgeye geri dön diye varlar. Bi bölgeyi bitirip sırtını dönüp gidemiyorsun.