Zamanında konsolum olmadığı için eski assasins creed oyunlarını oynayamamıştım. Revelations, 3 ve 4'ü oynadım sadece. Hep aynı sistem olduğu için sonrakileri almamıştım.
Origins'in trailer'ını gördüğümde "yine mi" demiştim ama heryerden övgü aldığını görünce alıp denedim. Fikrim değişir belki ama şuan oyunu bitiresim bile yok. Oynadığım en kötü assasins creed oyunu kesinlikle.
Fikrim değişmedi. Ps4'te şuana kadar aldığıma pişman olduğum tek oyun mad max'ti bu da eklenmiş oldu.
60 saat oynadım ve haritadaki soru işaretlerinden çok azı kaldı geriye. Oyun kötü değildi şehirlere gidince eğlenmeye başladım. Ama kesinlikle diğer AAA oyunlarının liginde değil.
Oyun yan görevleri düzeltmiş. İnsanlar sadece "git şu şerefsiz kaptanı öldür" demiyor gayet güzel hikayeler yazılmış. Oyun boyunca ne yapıyorsanız her zaman bi amacınız var. Güncel oyuncu kitlesi de oynanış mekaniklerinden daha çok buna önem verdiği için oyun tutmuş bu kadar. O kadar övgü aldığını görünce ben bambaşka sebeplerden sanmıştım.
Mgs
hantom pain 30 saatte bittiyse de oynanış mekaniklerinin harikalığından dolayı 300 saat oynamışımdır. Bi kaleden birini kurtarmaya giderken kaleye girmek eğlenceli olacağı için giriyorum, o adamı neden kurtardığımı bilmesem de olur.
AC origins ise kendini hikayelerle 40 saat oynatıyor ama onlar bitince "ee şimdi niye gidip camp'a saldırayım?" diye kaldım.
Dövüş mekanikleri, gizlilik, okçuluk, vb nerden baksan daha iyi oyunlar var. Assassins creed'i özel yapan tek şey social stealth ve hidden blade'in kombinasyonuydu onlar da gitmiş bu oyunda. AC 3'ün avcılığı ve 4. oyunun korsancılığı da o oyunları oynatıyordu. Ama origins'te yok böyle bir şey.
Hidden blade animasyonlarının hepsi kaldırılıp 1 tane ağır animasyon konmuş. Yerine sıradan bıçak konsa da olurmuş. Zaten hidden blade'i almadan önce yumrukla yapılan animasyonun tıpa tıp aynısını hidden blade'e koymuşlar. daha hızlı mı değil mi o bile belli değil niye aldık bu silahı anlamadım.
RPG yapalım derken gizlilik ve savaşçılık arasında denge kurmak için yaptıkları belli. Ama bu büyük bi hata olmuş. bu tarz şeyler için alabileceğimiz başka oyunlar zaten var. AC'nin kendine has özellikleri gitmiş.