Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Ulan bunun öyle 60 göstermeyecek bir olayı yok ki. Büyük rezillik olur
Büyük rezillik oldu zaten çıkmadan, bir iki haftada mucize iş yapmazlarsa rezil çıkacak zaten performans açısından. Dragons Dogma 2 seviyesinde bir iş geliyor. Kullandıkları motor açık dünya oyunlarında fena patlıyor. İzlediğim testlerde 4080 4090 5080 ve 5090 harici 2k-4k yüksek ayarlarda dlss kullanmadan 60 fps altına düşmeyen kart görmedim. Grafikleri inanılmaz iyi olsa yine neyse diyecem de önceki oyuna benzeyip nasıl 4 kat kötü performans yaptılar bilmiyorum. Öncekini gtx970 ile oynadım 60fps bunu 4070ti ile 2k da sabit 60 üstü göreceğimi düşünmüyorum. Neyse indirime girene kadar biraz daha toplarlar umarım.

Bu arada mh wilds için şuan steamde indirebileceğin benchmark testi var kendi sayfasında @Dattebayo..! . Nasıl çalışır hangi ayarlarda oynarım diye merak ediyorsan indirip deneyebilirsin. Sinematikler değil de oynanış esnasinda aldığın fpsler daha önemli tabi, uyanıklar fpsler yüksek çıksın diye benchmarkın yarısını sinematik koymış yarısı falan gameplay.

Son düzenleme:
Bu arada mh wilds için şuan steamde indirebileceğin benchmark testi var kendi sitesinde @Dattebayo..! . Nasıl çalışır hangi ayarlarda oynarım diye merak ediyorsan indirip deneyebilirsin. Sinematikler değil de oynanış esnasinda aldığın fpsler daha önemli tabi, uyanıklar fpsler yüksek çıksın diye benchmarkın yarısını sinematik koymış yarısı falan gameplay.
Baktım testlerine de dlss fsr fsq ne bok varsa kullanınca anca adam oluyor ki bu da gerçek görüntü kalitesinden feci ödün vermek demek zaten. World'un bir tık üstü grafik için grafik kartı yazılımları avengers ekibi gibi toplanmış anasını satayım.

Ne zaman alırım belli değil de ne sotede bekliyorsun lan adamın canını sıkmak için, tam bir heves katilisin anasını satayım
Ben de hevesini kırmayayım diye yazmamıştım da shakan acımamış.

Ben beta'yı oynarken konsolda bile kötüydü ve bizim sistem güçlendirme şansımız da yok. Ya sürekli takılan grafik modunda ya da etraftaki herşeyin bulanık göründüğü performans modunda oynama şansım vardı.

3 ay falan geçti belki biraz düzelmiştir ama oynadığımda kötüydü baya. Yine de alacağım tabi orası ayrı.

Ben de hevesini kırmayayım diye yazmamıştım da shakan acımamış.

Ben beta'yı oynarken konsolda bile kötüydü ve bizim sistem güçlendirme şansımız da yok. Ya sürekli takılan grafik modunda ya da etraftaki herşeyin bulanık göründüğü performans modunda oynama şansım vardı.

3 ay falan geçti belki biraz düzelmiştir ama oynadığımda kötüydü baya. Yine de alacağım tabi orası ayrı.
Kötü performans konsolda pcdeki kadar koymuyor insan el mecbur alışıyor önündekine. Pc'de üç saat 10- 15 fps için ayar yaptığımı bilirim. İnsan kurcalamadan duramıyor. Günün sonunda optimizasyonu leş oyun her platformda leştir düzeltmelerini umut edeceğiz artık

Büyük rezillik oldu zaten çıkmadan, bir iki haftada mucize iş yapmazlarsa rezil çıkacak zaten performans açısından. Dragons Dogma 2 seviyesinde bir iş geliyor. Kullandıkları motor açık dünya oyunlarında fena patlıyor. İzlediğim testlerde 4080 4090 5080 ve 5090 harici 2k-4k yüksek ayarlarda dlss kullanmadan 60 fps altına düşmeyen kart görmedim. Grafikleri inanılmaz iyi olsa yine neyse diyecem de önceki oyuna benzeyip nasıl 4 kat kötü performans yaptılar bilmiyorum. Öncekini gtx970 ile oynadım 60fps bunu 4070ti ile 2k da sabit 60 üstü göreceğimi düşünmüyorum. Neyse indirime girene kadar biraz daha toplarlar umarım.
Ne kadar salakça bir durum bu neredeyse 10 senedir hiçbir oyun düzgün optimizasyon ile çıkmıyor test yaptırdıkları halde bile çıkana kadar çözmüyorlar bir oyun çıkaracaksan en az 3 nesil önceki karta kadar çalıştırması lazım yoksa nasıl para kazanacaksın. Steamde en çok kullanılan kartlar 3060,4060,1660 falan en çok kullanılan ilk 20 ekran kartı arasından en güçlüsü 4070

Ne kadar salakça bir durum bu neredeyse 10 senedir hiçbir oyun düzgün optimizasyon ile çıkmıyor test yaptırdıkları halde bile çıkana kadar çözmüyorlar bir oyun çıkaracaksan en az 3 nesil önceki karta kadar çalıştırması lazım yoksa nasıl para kazanacaksın. Steamde en çok kullanılan kartlar 3060,4060,1660 falan en çok kullanılan ilk 20 ekran kartı arasından en güçlüsü 4070
Birçok firma artık dlss ve framegen olduğu için doğru düzgün uğraşmıyor optimizasyon ile, wilds'da da hem bu tembellik hem de oyun motorunun yaptıkları oyuna uygun olmaması sebebi ile facia ortaya çıkıyor. Önerilen sistem gereksinimlerinde bile dlss ve frame gen yazıyor. Rtx 2060 ile 1080p mediumda dlss performans + frame gen ile 60fps diyor. Yani aslında oyun 540p çalışıyor aslında dlssle, üstüne 30 tane sahte frame koyunca anca 60fpsi görebiliyor. Frame gen ile birlikte gelen input latencyden bahsetmiyorum bile. Artık rtx 2060 sahipleri 540p de 2 saniye gecikme ile çamur texturelarda 60 fps civarı oynarlar ne diyim. Ne rtx 2060 o kadar güçsüz bir kart, ne de wilds o kadar iyi gözüken bir oyun. Daha yeni kcd2 örneği var. Hem daha iyi gözüküyor hem de rtx 2060 ile dlssmiș framegenmiș olmadan 1080p de çatır çatır oynarsın. Sadece son neslin 80 ve 90 serisine sahip dünya genelindeki %1lik kesim düzgün oynayabilecekse, bu oyunu çıkarmanın ne anlamı var?

Rockstar'ın ps4 ile sabit 30 fps rdr2 çalıştırdığı zamanları kolay unuttu oyuncular bence. Ps4'ün 5-10 katı güçlü kartlarla RDR'nin yarısı kadar gözükmeyen oyunlarda leş performans almayı kabullenmemesi lazım oyuncuların. Hala reddit'te bende düzgün çalışıyor boşuna oyunu gömüyorsunuz diyen tipler var. Konuşmanın devamını okuduğunda adamda rtx4090 olduğunu ve Stabil yüksek fps alıp düzgün oynamak için 1080p oynadığını görüyorsun. 2000 dolara yakın verdiğin kartta 1080p oynuyorsun neyini savunuyorsun anlaması zor cidden.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık