Oha, Portal oynamayan insan gerçekmişOynasam severdim diye düşünüyorum. Portal istisna olabilirdi benim için.
Oha, Portal oynamayan insan gerçekmişOynasam severdim diye düşünüyorum. Portal istisna olabilirdi benim için.
Hikayesi çok sağlamdır. Mutlaka tavsiye ederim.Oynasam severdim diye düşünüyorum. Portal istisna olabilirdi benim için.
Benim kastettiğim başka ya, bu oyunda boss'un saldırısının çapına göre sıyrılıyor. Yani tam kenara çekilmek yerine daha orantılı sıyrılıyor yani dodge sisteminin bu oyunda boss saldırılarına entegre edildiği hissini aldım. Yani tam sağ sola kaymıyor saldırı ne kadar büyüklükteyse o kadar oynuyor karakter. İlk oyunda tamamen bağımsız bir mekanizma gibi hissettiriyordu yani sadece sağ sola sıyrılıp çift basınca da yuvarlanıyordu. Şimdiki çok daha akışkan, orantılı ve yağ gibi olmuş.@Historia
Sıyrılma ilk oyunda da vardı. X’e hızlıca iki kere basarsan yuvarlanıyordu ama bir kez dokunup bırakırsan sıyrılıyordu. Sen hep X’e peş peşe basıp farketmemişsin galiba. Ya da başka bişeyi mi kastettin?
O sıyrılma baya işe yarıyordu oyunda. Komboları yuvarlanma gibi bölmüyor mesela. Yani baltayla üç kere vurmuşsan o kombonun sonundaki güçlü dördüncü vuruşu sıyrıldıktan sonra yapabiliyordun. Kombo resetlenmiyordu. Aynısı ragnarokta da oluyor.
Baltanın R1’e basılı tutunca yerden buz atma saldırısı var. Normalde 1 kere balta sallayıp ondan sonra yapıyor. Eğer sıyrılırken R1’i bırakmazsan hiç balta sallamadan arka arkaya kullanabiliyorsun. Herkese çabucak buz bulaştırıyorsun.
Bu arada notları hep okumanı öneririm. Kratos’un ağzından çıkanlarla içinden geçen şeyler arasındaki farkı görmek komik olabiliyor.
Bunu büyük ihtimalle güncellemeyle çıkarırlar diye düşünüyorum Kullanacak duruma gelir miyim bilmiyorum ama Souls oyunlarındaki Bug abuse gibi duruyor resmen.Baltanın R1’e basılı tutunca yerden buz atma saldırısı var. Normalde 1 kere balta sallayıp ondan sonra yapıyor. Eğer sıyrılırken R1’i bırakmazsan hiç balta sallamadan arka arkaya kullanabiliyorsun. Herkese çabucak buz bulaştırıyorsun. Sıyrılma baya kullanışlıydı gow’da.
Mesafeden emin değilim ama saldırıya göre bazen eğiliyordu bazen eğilmiyordu diye hatırlıyorum. Onu daha da geliştirmiş olabilirler.Benim kastettiğim başka ya, bu oyunda boss'un saldırısının çapına göre sıyrılıyor. Yani tam kenara çekilmek yerine daha orantılı sıyrılıyor yani dodge sisteminin bu oyunda boss saldırılarına entegre edildiği hissini aldım. Yani tam sağ sola kaymıyor saldırı ne kadar büyüklükteyse o kadar oynuyor karakter. İlk oyunda tamamen bağımsız bir mekanizma gibi hissettiriyordu yani sadece sağ sola sıyrılıp çift basınca da yuvarlanıyordu. Şimdiki çok daha akışkan, orantılı ve yağ gibi olmuş.
Bunu büyük ihtimalle güncellemeyle çıkarırlar diye düşünüyorum Kullanacak duruma gelir miyim bilmiyorum ama Souls oyunlarındaki Bug abuse gibi duruyor resmen.
Notları okumak güzel ya, ilk oyunda da zevkliydi okuması. Kratos söylemek istemediğini veya söyleyemediğini notlara yazması bu oyundaki notları daha ilgi çekici kılıyor.
Evet mesela Björn'e karşı dövüşürken zamanında x e basınca hiçbir şekilde normal sıyrılmıyordu hatta arkaya doğru değişik sıyrılma hareketleri bile yapıyordu.Mesafeden emin değilim ama saldırıya göre bazen eğiliyordu bazen eğilmiyordu diye hatırlıyorum. Onu daha da geliştirmiş olabilirler.
İlk oyundaki R1’e basılı tutarak yapılan hareketlerde de işe yarıyordu o teknik. Güncelleyeceklerini sanmam.
İlk oyunu bug’a sokarak balta ve bıçağı aynı anda eline alabiliyordun. Baya absürt şeyler yapılabiliyordu. Ama 2018’de ona bile güncelleme yapmadılar. Yeni oyuna geçince düzeltmişler.