Harita üzerinde geçen strateji oyunlarına ilgi duyuyorsan paradoxun her oyunu gibi sevebilirsin. Ben Paradoxun ağırlıklı olarak CK ve EU tarafında olsam da Victoria 2yi deneyimleme fırsatım olmuştu. Paradox oyunlarını harita boyama oyunu olarak görenler var ama aslında çok farklı mekanikleri olan oyunlar. Tamam EU biraz harita boyama olabilir. Ama onun da kendi içinde mekanikleri ayrı.Victoria 3 baya övüyorlar ama oyun hakkında bilgim yok nasıl oyun varmı bilgisi olan.
Victoria serisinin temelinde politika yatıyor. İç siyaset ve nüfus çok önemli yer tutuyor.
CKde din temel savaş sebeplerinden birini oluştuğu için önemliydi mesela. Diğer önemleri de var tabi ama temelinde haçlı seferleri ve İslam'ın Güneybatı Avrupa'daki en uç noktalarında olduğu dönemlerde geçtiği için dinler arası çatışmayı hissedebiliyordunuz.
EUda din, halkı dizginlemek için bir öğeydi. Din bonuslarını saymıyorum tabi. Senin mezhebine ait bölgelerde isyan riski düşüyordu.
Victoriada bu biraz daha grupları yönetmek üzerine kurulu diyebilirim. Ekonomi, sanayileşme, nüfus gibi parametreleri birlikte ilerletmek gerekiyor.
Özetle oyun sanayi devrimi döneminde dünya üzerinde yükselen akımları (milliyetçilik, kapitalizm, komünizm gibi) işleyen bir oyun. Daha detaylı bilgi için geliştirici günlüklerini okumanı tavsiye ederim. Oyunun fiyatı 400 TL az değil sonuçta.