Hurin'in Çocukları.Silmarillion'u bitirmek üzereyim. Bundan sonra hangi kitabı okumam gerekli
Hurin'in Çocukları.Silmarillion'u bitirmek üzereyim. Bundan sonra hangi kitabı okumam gerekli
Filmlerinde biraz üstü kapalı ama kitablarda çok güzel özetliyor aslındaFilmden hatırladığım kadarıyla Aragorn birden ortaya çıkıyor, vekilharçla yönetilen tahtı devralıyor vs. 85 yıl yahu az değil, piyasada yok, sonra vay efendim isildurun varisiyim. Herkesin bu adamı kral bellemesi ve hemen kanıksaması saçma geliyor bana. Bu adam 85 yıl boyunca şehre gelene kadar nerde ne yapıyor, bahsediliyor mu hiç?
TeşekkürlerHurin'in Çocukları.
Athelas diye bir bitki var, yalnızca Isildur'un soyundan gelenler bu bitki ile iyileştirme yeteneğine sahip. Kitapta; Minastirith'te yapılan büyük savaş sonrası Merry, Eowyn ve Faramir Minastirith'in revirinde çaresiz bir şekilde ölmek üzereyken Aragorn üçünü de bu bitki aracılığıyla iyileştiriyor.Filmden hatırladığım kadarıyla Aragorn birden ortaya çıkıyor, vekilharçla yönetilen tahtı devralıyor vs. 85 yıl yahu az değil, piyasada yok, sonra vay efendim isildurun varisiyim. Herkesin bu adamı kral bellemesi ve hemen kanıksaması saçma geliyor bana. Bu adam 85 yıl boyunca şehre gelene kadar nerde ne yapıyor, bahsediliyor mu hiç?
İspata gerek yok. Aragorn'un, Isildur'un varisi olduğuna kimse itiraz etmiyor zaten. Adam tahtın haklı sahibi, ama kendi isteği ile oturmuyor.Athelas diye bir bitki var, yalnızca Isildur'un soyundan gelenler bu bitki ile iyileştirme yeteneğine sahip. Kitapta; Minastirith'te yapılan büyük savaş sonrası Merry, Eowyn ve Faramir Minastirith'in revirinde çaresiz bir şekilde ölmek üzereyken Aragorn üçünü de bu bitki aracılığıyla iyileştiriyor.
Ayrıca Isıldur zamanında sözünü tutmayan lanetli ruhları kendi tarafında savaşmaya çekiyor ve savaş sonrası "Sözünüzü tuttunuz, artık özgürsünüz." diyerek onların üzerindeki laneti kaldırıyor.
Bu iki ispat, adamı kral bellemek için yeterlidir sanırım