Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] One-Punch Man (Murata)

Sorun Saitama'nın zorlanması değil. Saitama'nın tanrının avatarıyla dövüşmesi ya da kendi kopyasıyla dövüşmesi de değil. Bu konularda da hata var ama bir şekilde tolere edilebilir, bahaneler uydurulur öyle böyle kotarılır belki. Sorun Garou. Saitama'nın karşısına gelebilecek bir karakter değildi. Saitama ile bu kadar uzun süre dövüşebilecek bir karakter de değildi. Yıllar önce Fang'ın dövüp adam etmesi ve bir şekilde kendi yoluna gitmesi gereken bir karakterdi. Monstrificasyondan sonra özellikle katlanılamaz bir hale geldi. Bu kadar sığ, bu kadar yavan bir karakterin bu kadar ilerlemesi saçmalık. Bu kadar uzun süre hikayeyi meşgul etmesi ise resmen küfür. En son bir de Saitama "serious" moda girdi bunun için. Ciddiye alınacak adam mı ki Garou da bunları görüyoruz?

Ayrıc Garou ilk çıktığı arcta ana bosstu. Monster arcında ana boss değildi ama hala bosstu. Sonra monsterificasyon yaptı, üstüne avatar oldu. Tekrar ana boss oldu.

Fikir konusunda ise o evrenden çıkabilecek bir ton unsur var. Garou konusunda ısrar etmek için bir gerekçe yok. Hadi Garou'yu uzun süre kullanmak istiyorsun, o zaman bu kadar anlamsız bir motivasyon ve bu kadar yanar döner bir kişilik vermenin bir anlamı yok. Garou baştan sona bir başarısızlıktır. En son ne zaman bu kadar boş beleş bir antagonist gördüğümü hatırlamıyorum. Yerli ergen dizilerindeki kötü olmak için kötü olan zengin liseli bebelerden farkı yok Garou'nun.
Asıl sorun bu yahu. Saitama ciddi oldu mu o dövüş biter. Bitiş dövüşüne kimse bir şey dedi mi? O da uzun sürdü. Ama ciddileşince o iş bitmişti. Serinin adı One Pucnh Man.

Asıl sorun bu yahu. Saitama ciddi oldu mu o dövüş biter. Bitiş dövüşüne kimse bir şey dedi mi? O da uzun sürdü. Ama ciddileşince o iş bitmişti. Serinin adı One Pucnh Man.
Buna bahane bulabilirsin hacı. Tamam kabul ediyorum ucuz bir iş olur ama kabul edilemez olmaz. Hatta işin içine fizik katarsan Garou'nun o formunun neden tek yumrukla inmediğinin evren içinde mantıklı bir açıklamasını yapar ve Blast'ın evreninin dinamiklerini işe katabilirsin falan. Kimse de bir şey diyemez. Ama Garou'nun geldiği noktayı biliyoruz, ne olduğunu biliyoruz. Bunun kabul edilebilir yanı yok.

Buna bahane bulabilirsin hacı. Tamam kabul ediyorum ucuz bir iş olur ama kabul edilemez olmaz. Hatta işin içine fizik katarsan Garou'nun o formunun neden tek yumrukla inmediğinin evren içinde mantıklı bir açıklamasını yapar ve Blast'ın evreninin dinamiklerini işe katabilirsin falan. Kimse de bir şey diyemez. Ama Garou'nun geldiği noktayı biliyoruz, ne olduğunu biliyoruz. Bunun kabul edilebilir yanı yok.
Anlamıyonuz bunun için mantıklı açıklama felan gibi bir durum yok. Seri zaten mantık üzerine kurulu değil. Saitama şınav mekik çekerek bu güce erişiyor. İşin esprisi bu adamın geldiği seviyenin bir karşılığı yok. Yani benim seriden aldığım izlenim o evrenin tanrısı da gelse en güçlüsü de gelse Saitama ciddileşince tek atar. Benim seriden aldığım izlenim buydu.

Anlamıyonuz bunun için mantıklı açıklama felan gibi bir durum yok. Seri zaten mantık üzerine kurulu değil. Saitama şınav mekik çekerek bu güce erişiyor. İşin esprisi bu adamın geldiği seviyenin bir karşılığı yok. Yani benim seriden aldığım izlenim o evrenin tanrısı da gelse en güçlüsü de gelse Saitama ciddileşince tek atar. Benim seriden aldığım izlenim buydu.
Hayatta seninle aynı fikirde olmak da varmış :gamyon:

Tamam hacı. Biz Saitama'nın gücü yetmez demiyoruz. Ama başka gerekçeler verebilirsin buna.
Mesela fizikte bir kuram var, cisimlerin hiçbir zaman birbirine temas etmediklerine dair. Belki Tanrı, Saitama'nın yumruğunun gücüne dayanmanın bir yolu olmadığı için Garou'nun etrafındaki partikülleri manpüle ederek Saitama'nın yumruğunun ona ulaşmasına engelliyordur diyip bir kılıf uydurabilirsin. Tanrı sonuçta bu.
İstersen bu duruma yarım yamalak bir kılıf uydurabilirsin. Ama Garou zırvalığı öyle değil işte.

Tamam hacı. Biz Saitama'nın gücü yetmez demiyoruz. Ama başka gerekçeler verebilirsin buna.
Mesela fizikte bir kuram var, cisimlerin hiçbir zaman birbirine temas etmediklerine dair. Belki Tanrı, Saitama'nın yumruğunun gücüne dayanmanın bir yolu olmadığı için Garou'nun etrafındaki partikülleri manpüle ederek Saitama'nın yumruğunun ona ulaşmasına engelliyordur diyip bir kılıf uydurabilirsin. Tanrı sonuçta bu.
İstersen bu duruma yarım yamalak bir kılıf uydurabilirsin. Ama Garou zırvalığı öyle değil işte.
Aslında burdaki en buyuk hata tanri kavrami yorumlamalari. Uzakdoguki tanri kavramiyla, tek tanrili dinlerdeki yaratici kavrami farkli birsey.

Saitamanın tek atamaması veya garou'nun bu kadar dayanması benim de canımı çok sıkıyor fakat şu düşünce bir tek rahatlatıyor beni saitama garou ile vs atmıyor saitama kendi ile vs atıyor tamamen kendi ile kapışıyor garou bir nevi ayna gibi ama sonunda bence garounun vücuduna ağır gelecek kaldıramayacak ve beni çökecek. Saitama hala tek elim sana yeter diyor ama tanrının gücünü aldı ama hala saitamaya üstünlük kuramıyor bu da güzel birşey bugüne kadar saitama herkesi tekledi zorlanmadan yeni demek ki saitamanın antisi yine kendisi :D

Saitamanın tek atamaması veya garou'nun bu kadar dayanması benim de canımı çok sıkıyor fakat şu düşünce bir tek rahatlatıyor beni saitama garou ile vs atmıyor saitama kendi ile vs atıyor tamamen kendi ile kapışıyor garou bir nevi ayna gibi ama sonunda bence garounun vücuduna ağır gelecek kaldıramayacak ve beni çökecek. Saitama hala tek elim sana yeter diyor ama tanrının gücünü aldı ama hala saitamaya üstünlük kuramıyor bu da güzel birşey bugüne kadar saitama herkesi tekledi zorlanmadan yeni demek ki saitamanın antisi yine kendisi :D
Antisinin kendisi olması mantıklı. Böyle bir düşünce vardı zaten, saitama kadar güçlü biri varsa, o da saitama'dır şeklinde.

O noktaya ben dahil değilsem benim alınganlığım özür dilerim kusura bakmayın 🙏🏻

Açıkçası dediğim gibi önüne sunulan her popüler içerik ile beslenip bu içerikleri tartmadan delicesine öven kitleye kesinlikle ben de sinir oluyor ve yanlış buluyorum fakat henüz One Punch Man benim için kötü olabilecek noktaya gelmedi. Tabi yine de dediğim gibi 50 sayı önce falan ilk oluşturulan salaş ve troll formundan ulaştığı gayet ortada buna da katılıyorum
Ne kusuru dostum ayıpsın. Muz örneğini Wano'yu düşünerek verdim aslında. Ama OPM'de büyük bir kırılma noktasına geldi ve sıçtı. O kadar kötü olmasa da durum iyi değil tek teselli bu yaşananların filler olması ve yeniden çizilme ihtimali. Gördüklerimiz Mashima'nın çizdiği hafif yaralanmış memelerden daha fan servis şeyler. Murata akıllanırsa ayar çeker.

Bahsettiğim kitleyi daha iyi anlamak için bu insanların dizi, film yorumlarına bakabilirsin. Dizi film izlemek tek başına o kadar egzantirik bir mevzu olmadığından nasıl en ufak bir mantıksızlık gördüklerinde eleştirinin dibine vuruyorlar nasıl saçma sapan anlamlar yüklemeden yapımların hakkını iyi, kötü veriyorlar gördüğün zaman anime manga konusundaki kolpa tutumlarını daha iyi anlarsın.

Önce Roshi sonra bayrağı devralan Alpa, işte güzelim KF gençliği. Nasıl da vermişler coşkuyu seksi eleştirilerle. Garou çöpüne kafam girsin

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık