Bölüm 1:
"Bu Saçmalığa Bir Son Verilmeli" - Mihawk Sahneye Çıkıyor Olaylar kontrolden çıkmışken...
Mihawk adasında huzurluca şarabını yudumlarken bir yandan da günlük gazetesini okur. Gözüne o çarpıcı başlık ilişir.
“Karasakal ve Devon bugün evleneceklerdi… ama Shanks onu düğünden kaçırmaya çalıştı…”
Mihawk, Shanks'in yine bir işlere karışmasından bıkkın bir şekilde: “Ben sadece sakin bir hayat istiyordum…” diyerek derin bir nefes verir.
Ardından, tek başına devasa kılıcıyla Shanks’ın gemisine gider. Karasakal bağlanmış ve öfkeli, Shanks sinirli ve Devon ise halaona bağırıp küfürler savuruyor...
Mihawk hepsine tek bir bakış atar: “Üçünüz de saçmalıyorsunuz.
”
Mihawk'un bu kadar ciddi ve sakin bir şekilde karşılarına çıkması, diğer karakterlerin sinirlerini daha da bozar.
Shanks öfkeyle
“Neden buraya geldin?” diye bağırırken, Karasakal tam karşısında Mihawk’un gözlerine bakarak
“Bunu bana diyemezsin!” der.
Devon ise bir yandan isyanını sürdürüp, bir yandan da
“Burası benim oyun alanım!” diye haykırır.
Mihawk ise tek bir bakışla hepsine tek kelimeyle cevap verir:
“Durun.”
Shanks, Karasakal ve Devon'un gözleri Mihawk’a sabitlenmişken, Mihawk sakin bir şekilde
“Bu kadar karmaşa yetmez mi?” der. (Ancak Shanks'in ne diye damadı kaçırdığını anlamamıştır. Haberde gelin kaçırıldığı yazmaktadır.)
— Devamı bir sonraki bölümde.