Çizmeden Duramıyorum
Dünyanın en ünlü mangalarından biri olan One Piece'in mangakası sayın Eiichiro Oda, gazetemize seri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bitirmek İstiyorum Ama
Eiichiro Oda, seriyi gerçekten yakın bir gelecekte bitirmek istediğini; fakat çizmeye bir kez başlayınca duramadığını söyledi ve özellikle silüet çizmeye bayıldığını ekledi.
"Artık yaşlandım. Seriyi hala çizebilecek durumdayken tamamlamak ve okuyucularımı yarı yolda bırakmamak istiyorum ; fakat ne zaman seriye yeni bir karakter sokacak olsam, kendimi onun silüetini çizerken buluyorum. Silüet çizip okuyucuyu meraklandırmaya bayılıyorum. Bazen özellikle ara vereceğim haftalarda silüet çiziyorum ki okuyucularım heyecandan duvarları yumruklayabilsinler. "
İlk Laugh Tale İle Başladı
" Crocus karakteri ikiz tepelerde bizimkilere Laugh Tale'den bahsediyordu. O an, okuyucunun kafasında imkansız ada imajının canlanması için bir ada silüeti çizdim. Çizdiğim silüet o kadar çok hoşuma gitti ki, daha sonra bir karakter göstermeden önce silüetini göstermeye karar verdim. Jinbei, Im gibi önemli isimlerden tutun da, Duval gibi gereksiz isimleri bile silüetle çizdim. Okuyucularım silüetini çizdiğim karakterlerin güçlü olduğunu düşündükçe, onları ters köşeye yatırdığımdan dolayı zevke geliyordum."
Keşke Hiç Dövüş Çizmeseydim
" Seriyi bir daha çizecek olsaydım, tüm karakterleri ilk önce silüet olarak çizerdim. Bu seriyi çok daha fazla uzatabilirdi; fakat bunun olmaması için, çizdiğim dövüşlerden kısardım. Zaten geçtiğimiz yirmi yıl boyunca, çizdiğim hiçbir dövüşü zevk alarak çizmedim. Keşke hiç dövüş çizmeseydim."
Fanlarına Sitem Etti
Ünlü mangaka Oda, röportajı fanlarına sitem ederek sonlandırdı
" Canım bu seri hep böyleydi. Silüet sevmeyen, dövüş görmek isteyen gitsin Toriko okusun. Ben hiçbir zaman One Piece'in Toriko kadar mükemmel bir seri olduğunu iddia etmedim"