SBS zaten bu ''volume'' olarak tanımlanan ciltlerin sonunda manga ile beraber verilen bir şey, mangaya direk bağlantılı. Oda özellikle SBS'lerde Gomu meyvesi hakkında konuşmamayı seçseydi, bu son derece şüphe uyandıracak bir hareket olurdu.Bilgi kutucukları manganın içinde olduğu için senaryo twistlerine hizmet etmesi normal. SBS başka bir şey.
Ama şöyle düşünmek de mümkün... Meyve değişikliği gibi Oden ve Im de başından belli şeyler olmayabilir. Sonradan ekleme olabilir. Seriyi ayrı bir sevenler, çok inceleyenler, bunların foreshadowing, twist, vs. olmasını daha çok sevdiği için böyle muamele etti. Pekala tersi de olabilir. Son gidişat bana gösterdi ki bu daha mümkün.
Haliyle ''madem öyle hiçbir şey söylemeseydi'' denebilir. Doğru, ancak dediğim gibi, türlü türlü meyveler hakkında SBS'de konuşup, Gomu meyvesi hakkında 1 kelime bile etmeseydi, bu çok dikkat çeker ve şüphe uyandırırdı. Bu açıdan kendince haklı olabilir.
Senin bana sorduğun soruyu ''Oda mı demiş, yoksa okurlar mı böyle kabul etmiş? '' benzerini sana yönelteyim o halde, SBS'nin farklı bir kategoride değerlendirileceğine kim karar veriyor? Yani Oda böyle bir şey demiş mi SBS > manga diye? Yani bu dediğim gibi kişisel görüşe kalmış bir şey, net bir şekilde açıklanmamış, SBS farklıdır diye.Biz öyle kabul ediyoruz diye, o şekilde olmuyor. Bu da defalarca kez kanıtlanmış. SBS farklı bir kategoride değerlendirilir. Senin mantığına göre seriyi "Aksi çıkana kadar böyle kabul etmek zorundayız" şekilde okumamız gerekiyor. Aynı şekilde yine bu nedenden ötürü hiçbir şeye kanıt gösterilemez. Sonuçta okurunu kandıran bir yazar var. Bugün ak dediğine, yarın kara diyebilir. Mesela biri çıkıp "Kaido dünyanın en güçlüsü değildir" dese, o adama manga sayfası göstersen neye yarar ki?
Doğru kandırıyor zaten, bana göre başından beri yapıyor bunu, Gorosei'in ilk gözükmesinden beri. Sadece bana göre SBS ile manga aynıdır.