Naruto fanatiği bir arkadaşımla sürekli naruto üzerine sohbet ediyoruz. Ona sürekli One Piece'i okumasını izlemesini tavsiye ediyorum. Sanırım bi kaç bölüm izlemiş ve bana dövüş sahnelerinin çok berbat olduğunu söyledi. İlginçtir ki ben narutodan dahada bağımlısı olacağını düşünmüştüm arkadaşımın.
Neyse ben kendim takip ettiğim izlediğim okuduğum anime ve mangaların hepsini kafamda mukayese ettim (aslında sadece Naruto ile One Piece ) ve One Piece'i anlayarak takip eden birisinin favori mangasının One Piece olacağına karar verdim
One Piece ;
-Her zaman gizemini korumasını başarıyor.
-En küçük ayrıntıyı dahi sayfalarca tartışıyoruz ve genelde sürekli ters köşe oluyoruz.
-Tayfada ki her karakterin kendi hayali olması ve bu hayallerin hepsinin bir bütün olması. Bir diğeri olmasa diğer hiç birinin hayali gerçekleşmeyecek gibi birbirine bağlı olmaları ve bunun taaa en baştan ODA tarafından yazılması.
Naruto ;
-Naruto'da harika vs'ler var hakkını yemeyelim ( Naruto vs Pein favorimdir )
-Kişiler ve olaylar değişse de sürekli aynı senaryo oluyor aslında. Konoha'ya saldırı = kahraman Naruto.Bu şekilde giderse Goku gibi Kami'den daha güçlü olacak.
-Naruto da şuan gizemini koruyan ve tahmin etmekte çok fazla zorlanacağımız bir şey varmı ? Madara , Kyuubi , ayın gözü planı , Akatsuki zaten bitti. Sasuke ergeninin mallıklarını izleyeceğiz büyük ihtimalle savaştan sonra.
Örnekleri çoğaltabilirim ama sanırım derdimi anlatmaya yeterli bunlar. Beni One Piece'e en çok bağlayan olay kesinlikle GİZEM'idir. Hepimiz tayfa ile birlikte bir gün Raftel'e gideceğimiz günü bekliyoruz. Ama Naruto'da nereye gidiyoruz yada neyi ne merak kadar ediyoruz ?
Bu yüzden ben One Piece diyorum. Sizler ne dersiniz merak ettim.