@Starrk Kageler üstün değil zaten. Ama misal Tsunade bile ortadan ikiye bölündükten sonra Katsuyu çağırınca birleşebiliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Ayrıca patlama featleri ile diyorsun da. Sana daha önce de demiştim bu patlamaları Mokuton Golem vb taklayabiliyor. Asıl olay burada.
Kadın ama ikiye bölünüyor. Ya da içinden kılıç geçiyor 2 evren arasındaki fark bu. One piece’te çeliğe kağıt muamelesi yapan adam pacifista çizemiyor. Sonra onu ikiye bölen çıkıyor. Şimdi o saldırı yeni dünyadakileri zar zor çiziyor. Naruto’ya bakıyorsun çelik kesiyor diye chidori kılıcına “ultimate offence” deniyor. Buna dayandı diye raikageye dayanıklı demek zor. Raikage dışında dayanabilecek kage veya aşağısı biri de yok. Tekniğin marifeti çelik kesmek ve onu alabasta zoro yapıyor. Şimdi pacifista tekleyen zoro’nun raikageyi direk 2’ye bölemeyeceğini nasıl söyleyelim mesela?
Bence de saçmalayan çok var ama one piece’i abartanlara bu kadar şaşırmayın. Naruto evreninde dayanıklılık (yaralanınca kalkma değil deri sertliği) seviyesi düşük. Dayanıklı olanlar ise başka şeye sahip değil. Yani kimimaro, raikage gibi istisnalar var ama onlarında evrendeki diğer kişiler gibi ninjutsuları yok.
Bu yüzden chidori bi adamın içinden geçince veya tsunade bi yumrukla tek atıyor denince “vay anasını” diyemiyor insan.
Bi kakashi’nin elmas sertliği delmesi var ama ona da çom açık şekilde raiton>doton dendi.
_________
Tamam o dediğini hashinin mokuton tekniği yapıyor. Olay o ben de onu diyorum. Ve tuttuğu şey de bi bomba. Patlamadan alıp geri iade ediyor. Patlama perfect susannonun bile yarısını yokediyor nerdeyse.
Perfect susanno kılıç salladığında yüzlerce metre uzakta dağ ikiye bölünüyor. Güç budur. 100 metre kılıçla 100 metre kesmek değil 10 metre kılıçla 100 metre kesme önemlidir.
Tüm manga boyunca ağacı delemeyen shurikenlerden kritik hasar yiyen ninjaları gördükten sonra direk hashi seviyesine atlayışı takip edememek normal. Naruto evreninde çoğu kişi vergo’yu çizemez gibi görünüyor. Jinton’u falan saymazsak 5 kage ve aşağısı çizemez de muhtemelen. İçerden saldırı veya ilizyonla falan anca yenilir.
Bana hashi kaidoyu yener gibi görünüyor ama bu durumda hashi kaido’yu çizemez diye düşünmek de çok anormal değil. Şaşırmayın bence bu kadar. Daha vergo seviyesini delecek düzgün jonin veya kage görmemişiz. Mangada kage’lerden sonra direk madara ve hashirama geliyor sayılır(3-5 kişi var arada).
mangada güç seviyesinin vergo seviyesinden kaido seviyesine atlamasını bazı insanlar kabul etmiyorsa şaşırmayın. Bu evrene kıyasla tanrı gibi görünmek çok zor olmasa gerek diye düşünmek doğal bence. (ben vergo o seviyede demiyorum. Ama chidori kılıcı ve raikageye falan bakarsan o sonucu çıkarana da kızmak zor).