Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

En büyük yaram Naruto vs Sasuke'nin berabere bitmesi.
Beraber bitmedi. Sasuke 8.5 Bijuu çekti hala kendisine yumuşak davranan Naruto'yu yenemedi :hhh:
Sizce hangi zamanlar(mesela Sasuke vs Itachi'deki Sasuke, Naruto'nun o zamanını yener) Naruto Sasuke'den veya Sasuke Naruto'dan üstündü? Ayrıca ikisi ne zaman Kakashi'yi geçti?

Kyuubi çakrası ve Ems dahil edilmeyecek.
Serinin en başı (Zabuza öncesi) zamanlar. Sonra Naruto her zaman daha güçlüydü.

Hele seri sonu çooook büyük fark attı.
 
https://comicvine.gamespot.com/profile/whitebeard/lists/strongest-naruto-chars/68638/

Adult Gaara, Prime Onoki'yi ve P1 Edolarıyla Orochi'yi Killer Bee ve 3. Raikage'nin üstüne aldım. Tabii yakın karakterler, ama 1v1 baz alındığında Gaara, Onoki ve özellikle p1 Edolarıyla Orochi'yi öldürmeleri çok zor.

Onoki Jinton'u ile büyük hedeflere karşı avantajlı. 3. Raikage tank olsa da Jinton'a yapacağı bir şey yok. Gaara ise Bee ve 3. Raikage'nin her türlü atağını kum zırhı ve hava hakimiyetiyle devre dışı bırakabilir. Orochi'yi ise yanında iki hokage edosu ile zapt etmek çok zor, bijuu damayı ise atlatabilecek yolları var.
Görüyorum ki Tobirama yavaş yavaş zirveye tırmanıyor.
 
Dressrosa gibi küçük bir adanın yanında bulunan küçücük bir ada olan Green Bit'in sahilinin bir bölümünde delik açan meteor ile koca çöle düşen meteor'u kıyas ediyolardı. Buradaki enteresan olay op'un güçlü gösterilmeye çalışılması. Şu forumda gerçekten anlam veremediğim olaylardan biri de budur. Op'u daha çok seversin tamam ama daha güçlü diyerek sidik yarştırmanın anlamı ne. Bence komik olmaktan daha çok tuhaf bir durum.
Aynısını küçük bir bulut sahil köyünü yok eden Enel için de yapıyorlar. Skypia'yı yok ettiğini sanan sürüyle insan var. Oysa Skypia halkı ve insan yerlileri şu anda orada yaşıyor. Zamanında bununla ilgili OP içi bir versus konusunda çok tartışmıştım.

Enel aslında sadece şu kadarcık bir yeri yok etti. Sağ alttaki mobilden beceriksizce kırmızı içine aldığım yer.
 
Eğer belli karakterler değil de direk 2 evren kıyaslanırsa baya tartışılabilecek bi konu aslında. 5 kageyi tam güçte değilken ve perfect susanno kullanmadan yenen madara var. Ve bu madara bile anca sennin mod’suz hashiramayla denk dövüşebiliyor.

Naruto evreni one piece’ten güçlü çıkıyor tamam. Ama manga sonunda tüm naruto evrenini tek başına alacak karakterler çıktı diye böyle oldu bu. Joninler, ortalama kageler falan o kadar da üstün değil one piece’ten.
_________

Şunu da söyleyeyim:

Güç kıyası yaparken yokedilen alana bakılmaz her mangada. Evrendeki dövüş tarzı çok önemli. Bu 2 mangada yokedilen alan sadece alan yokedebilme becerisi gösterir. Genel hasar gücü ve dayanıklılık seviyesi göstermez. One piece’te haki böyle olur ilerde belki ama şuan o da öyle değil.

Yani bu yokedilen alana bakılan mangalarda genellikle bu teknikler karakterin enerji seviyesini gösterir. O enerji seviyesini defansına ve tüm saldırılarına da yansıtabiliyorsa güç seviyesi ölçülür bununla. Naruto böyle değil ki. Bijuudama atabilen karakter bijuudamayla dağ yokediyor o kadar. Dağ seviyesi bi enerjiyi yumruğuna koyabildiğini veya derisine koyup dağ seviyesine dayanabileceğini göstermiyor.
Hatta enerjisinin dağ seviyesi olduğunu bile göstermiyor. Teknik bomba tekniği. Zaten geniş alan yoketmeye dayalı. Naruto chakrası arttı diye dağ patlatmıyor.

Teke tek dövüşte gezegen mezegen patlatılmaz. Gezegeni kaplayacak seviyede bi enerji yumruğa koyulur tüm o enerji rakibin karnındaki savunma enerjisini delmeye gider. Bu “planet buster” gibi terimlerle güç ölçülen mangalar hep böyle. Direk rakibe bomba atarsan rakip çiziksiz çıkar. Bu yüzden adamlar “bak şimdi galaksi yokedecek enerji kullanıyorum” deyip attığı saldırıyla anca bi ev boyunda alan yokediyor. Ama rakibe vurabilse rakibin gezegen seviyesi derisini aşıp adamı toz edecek işte önemli olan o.

Naruto evreninin içinde bile gördük bunu. Kutsal ağacı kesen bijuu chakralı rasenshurikenin ikiye bölemediği zayıf madaranın iyileşmiş halini sasuke yarım metrelik chidori kılıcıyla kesti. Teke tekte bu tarz teknikler önemli. Kimse senin bomba hazırlayıp fırlatmanı beklemez, fırlattığında yemez, yerse de bombada enerjinin %90’ı zaten çöpe gider.

Bence de naruto evreni daha üstün. Ama ilerde adamın teki armament hakiyle dağ patlatırsa (garp tek mi attı dağlara belli değil) o hakiyi derisine koyduğunda bijuudama gibi şeyler o adama işlemez anlamına gelir. Adamın her yumruğuna bijuudamayla karşılık verecek kaç kişi var? Bu durumda anca rikudou chakralı karakterler yener o karakteri.

Kısaca patlatma featleriyle güç ölçmek çok sağlıksız. Karakterin tüm statlarını etkileyen bişey değilse çok anlamı yok.
 
@Starrk Kageler üstün değil zaten. Ama misal Tsunade bile ortadan ikiye bölündükten sonra Katsuyu çağırınca birleşebiliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Ayrıca patlama featleri ile diyorsun da. Sana daha önce de demiştim bu patlamaları Mokuton Golem vb taklayabiliyor. Asıl olay burada.
 
@Starrk Kageler üstün değil zaten. Ama misal Tsunade bile ortadan ikiye bölündükten sonra Katsuyu çağırınca birleşebiliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Ayrıca patlama featleri ile diyorsun da. Sana daha önce de demiştim bu patlamaları Mokuton Golem vb taklayabiliyor. Asıl olay burada.
Kadın ama ikiye bölünüyor. Ya da içinden kılıç geçiyor 2 evren arasındaki fark bu. One piece’te çeliğe kağıt muamelesi yapan adam pacifista çizemiyor. Sonra onu ikiye bölen çıkıyor. Şimdi o saldırı yeni dünyadakileri zar zor çiziyor. Naruto’ya bakıyorsun çelik kesiyor diye chidori kılıcına “ultimate offence” deniyor. Buna dayandı diye raikageye dayanıklı demek zor. Raikage dışında dayanabilecek kage veya aşağısı biri de yok. Tekniğin marifeti çelik kesmek ve onu alabasta zoro yapıyor. Şimdi pacifista tekleyen zoro’nun raikageyi direk 2’ye bölemeyeceğini nasıl söyleyelim mesela?

Bence de saçmalayan çok var ama one piece’i abartanlara bu kadar şaşırmayın. Naruto evreninde dayanıklılık (yaralanınca kalkma değil deri sertliği) seviyesi düşük. Dayanıklı olanlar ise başka şeye sahip değil. Yani kimimaro, raikage gibi istisnalar var ama onlarında evrendeki diğer kişiler gibi ninjutsuları yok.
Bu yüzden chidori bi adamın içinden geçince veya tsunade bi yumrukla tek atıyor denince “vay anasını” diyemiyor insan.

Bi kakashi’nin elmas sertliği delmesi var ama ona da çom açık şekilde raiton>doton dendi.
_________

Tamam o dediğini hashinin mokuton tekniği yapıyor. Olay o ben de onu diyorum. Ve tuttuğu şey de bi bomba. Patlamadan alıp geri iade ediyor. Patlama perfect susannonun bile yarısını yokediyor nerdeyse.

Perfect susanno kılıç salladığında yüzlerce metre uzakta dağ ikiye bölünüyor. Güç budur. 100 metre kılıçla 100 metre kesmek değil 10 metre kılıçla 100 metre kesme önemlidir.

Tüm manga boyunca ağacı delemeyen shurikenlerden kritik hasar yiyen ninjaları gördükten sonra direk hashi seviyesine atlayışı takip edememek normal. Naruto evreninde çoğu kişi vergo’yu çizemez gibi görünüyor. Jinton’u falan saymazsak 5 kage ve aşağısı çizemez de muhtemelen. İçerden saldırı veya ilizyonla falan anca yenilir.

Bana hashi kaidoyu yener gibi görünüyor ama bu durumda hashi kaido’yu çizemez diye düşünmek de çok anormal değil. Şaşırmayın bence bu kadar. Daha vergo seviyesini delecek düzgün jonin veya kage görmemişiz. Mangada kage’lerden sonra direk madara ve hashirama geliyor sayılır(3-5 kişi var arada).
mangada güç seviyesinin vergo seviyesinden kaido seviyesine atlamasını bazı insanlar kabul etmiyorsa şaşırmayın. Bu evrene kıyasla tanrı gibi görünmek çok zor olmasa gerek diye düşünmek doğal bence. (ben vergo o seviyede demiyorum. Ama chidori kılıcı ve raikageye falan bakarsan o sonucu çıkarana da kızmak zor).
 
Son düzenleme:
Itachi'nin klan katli meselesinin arka planının editörler tarafından kurgulandığını duyunca bir şaşırdım. Başta İtaçi villain olarak planlanmış yani bildiğin. Açıklamayı bizzat okumadım ama böyleymiş.

@Riful Sen duymuş muydun böyle bir şey?
 
Itachi'nin klan katli meselesinin arka planının editörler tarafından kurgulandığını duyunca bir şaşırdım. Başta İtaçi villain olarak planlanmış yani bildiğin. Açıklamayı bizzat okumadım ama böyleymiş.

@Riful Sen duymuş muydun böyle bir şey?
Demek bu yüzden bu kadar... :artiz:

Uygun kelime bile bulamıyorum İtachi-Uchiha olaylarına. :artiz:
 
Itachi'nin klan katli meselesinin arka planının editörler tarafından kurgulandığını duyunca bir şaşırdım. Başta İtaçi villain olarak planlanmış yani bildiğin. Açıklamayı bizzat okumadım ama böyleymiş.

@Riful Sen duymuş muydun böyle bir şey?
Oldukça yapay duran sözde "kahramanlık" hikayesiydi zaten. Hasta ruhlu,manipülatif bir çocuk katilini neden bu kadar tek taraflı yazıldığı belli olur eğer doğruysa. Manga da adamın yaptığını eleştiren tek bir konuşma yok herkes mi kurban olarak görür böyle bir adamı. Hikaye başında gayette karizmatik kötü kalpli birisiymiş işte boş boş fedakarlık katmışlar işin içine. Fedakarlık dedim ama lafın gelişi :hhh:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık