Teknolojinin müziğe dahil olması açıkçası beni de üzmüyor. Çünkü bunun da bir alıcısı var ve alıcısı olmayanların da alabileceği müzikleri yapan tonla insan var. Fakat müzik dünyası bir tekele bağlansaydı ve hayır bundan sonra bunu dinleyeceksiniz çünkü trend bu para kazandıran bu şunu dinlenemezsen şöylesin böylesin deselerdi o zaman isyanlara hak verirdim. Fakat öyle bir şey yok isteyen her yerde her türlü müziği yapabiliyor. Beğenmiyorsan yine dinlemiyorsun. Sadece şu var. Teknolojinin artması ''iyi ses, iyi enstrüman bilgisi, iyi besteleri'' olmasa da olur noktasına getirirse bu kötü bir şey demektir. Çünkü bu tarz durumların sonucunu canlı performans sırasında görebiliyoruz ne yazık ki.
@BlackMask Rap'e hakim bir insan değilim o yüzden o konuda net bir şey diyemem. 15 yıl önce yapılan rap ile bugünkü aynı değil sadece onu söyleyebilirim. Hatta o günlerde piyasada daha çok saygı gördükleri de oluyordu. Bugün piyasada en tepede oldukları için biraz can sıkıyorlar sebebi bu. Ek olarak her ne kadar ben dinlemesem de iyi rapçiler de var halen daha. Sorun şu ki en çok dinlenenler yine onlar değil ve bu durumda olan da rap'e olmuş oluyor. Bir şeyin özenti olması şudur bence. Başka bir yerde bir şey gördüğünde, ona hiç yorum katmadan aynısını tekrar edersen, eğer arada ciddi kültür farkı varsa ki var bu durumda o zaman üzerinde eğreti durur ve evet özentilik yapmış olursun. Fakat onu alır dönüştürür kendine uygun hale getirirsen kendine bir kültür üretmiş olursun. Dolayısıyla bazı açılardan haklı olabilir. Fakat şöyle bir şey var ki hiçbir şey onu destekleyenler olmadan ayakta duramaz.
Bugünkü toplum yapısı ve tabii gençler bu müzik tipini seviyorlar ve onlar da o sayede ayakta kalıyor. Kendisinin yaptığı müziği dinleyenleri düşününce ben bile genç kalıyorum. Klasik müzik, müziğin bence de en üst noktasıdır ama kaç kişi dinliyor? Her şey kendi zamanında güzel ve değerli. Bugün dinlemekte de beis yok nostalji içinde yaşamak da yanlış değil ama bugünün gençlerinden biz o günün şarkılarını dinlemesini bekleyemeyiz çünkü aynı insanlar değiller. Dolayısıyla aynı şeyleri aynı şekilde hissedemeyiz. Aynı insanlar olmadıkları için de müzikler mecburen farklı olacak. Mustafa Sandal zamanında güzel işler yapmış bir adam. Pek çok sözü ve bestesi de vardır yani üreten bir sanatçıydı. Şimdi parasız mı kaldı ne oldu bilmiyorum ama karşılığı olduğunu ben de pek sanmıyorum açıkçası. Hani şu silah isimli adam kadar ağırlığı kalmamış olabilir pekala. Zaman acımasızdır. Mustafa sandal üretmeden çok uzun zamanlar geçirdi bunun da bedelini şimdi ödüyor diye düşünüyorum.