Tek tek gideyim.Rütbeli kişiler istediği zaman çekip gidebiliyor. Aokiji gidip, denizcilerin en büyük düşmanlarından birinin tayfasına katılınca, 1000 kişi falan peşinden gitmedi mesela.
İnsanlar memnun falan değil. Dünya hükumeti devlet hiç değil. Memnun olan bir ada varsa, memnun olmayan 10 ada var. Şöyle bir örnek vereyim. Yarın PKK, Türkiye'yi ele geçirip, Türk soykırımı falan yapmaya başlarsa, devlet düzeni sağlamak için vardır. Hem memnun olanlar var. Ya Işid ülkeyi ele geçirseydi mi diyeceksin?
Yeni Dünya konusunda da şöyle bir örnek vereyim. Şimdi Hakkari'de terör olayı çok oluyor. Oraya gidip ölürsen, veya orada doğmuş olup arada kaynarsan umrumuzda değil. Sen onu göze aldın, mı dememiz lazım? Kızın o saatte dışarıda ne işi varmış gibi oldu bu biraz.
Kutsal ejder geliyor. 15 yaşındaki deniz kızı prensesini alıp bir yere bağlayıp tecavüz etmeye götürüyor. Denizciler buna göz yumuyor. Ama sonra düzen böyle. Arlong gelip insanlara yıllarca eziyet yapıyor, ortada bir denizci yok. Ama Luffy kutsallardan birini pataklayınca hemen denizcilerin en büyük savaş gücü geliyor.
Sevdiğim kötü karakterler var. Ama bunları kötü oldukları için seviyorum. Enel mesela. Bu adam melekti diye gezmiyorum. Ama denizcileri seven hiç kimse onların kötü olduğunu bir türlü kabullenemiyor. Suçu, adalet (!) gölgesine saklayarak gizleyemezsiniz.
Aokiji durumu farklı ama.Bb nin adamı olacak birisi değil ki smokeri dof konusunda uyarması falan adam hala denizci.İsyan etti denir,malubiyeti yediremedi denir,sevemedi denir kılıf bulunur ama hala yetiştiği kuruma bağlı.
Pkk biraz değişik olmuş.Ülkeyi ele geçirmeye kalksa herkes devlet yanlısı olur sevmese bile.Kim ister düzensiz birileri gelsin başa geçsin.Devlet demek oturaklı kurum demek.
Yeni dünya-hakkari de olmamış.Yeni dünyanın bir kısmını malum 4 kısımı canavarlar topluluğu yönetiyor Onlara savaş açmak demek yok olabiliriz demek gibi bir şey.Mf savaşında WB nin eli kolu bağlı olmasa orayı yıkardı Hükümetin yönettiği yer de var.Ha ne derece insanlar memnun bilemem.Gerçi op de çok değişik insanlar.Hem seviyorlar hem nefret ediyorlar.
Devletin kötü görülme sebebi bu tipsizler işte.Kutsal mallar dolaşmasa ortalıkta herkes mutlu mesut yaşar Zaten okurken anladığım dragon,bu tipsizleri yok edip bunların yozlaştırdığı kralları ortadan kaldırıyor.Yoksa koca hükümeti yıkamazsın.800 yıllık oluşum bu.Zihniyeti değiştirip ufak rütuşla devleti değiştirecek gibi geliyor bana.
Denizcileri sevmiyorum.Aralarında her türlü insan var.Garp tek sevdiğim.Aokiji de mantıklı gelen.Ha denizci olarak görmesem de o kurumda olduğu için fujitora favorim.Ki bu 3lü ohara yı bombayalayacak tipler değil.Ha aok orada bulundu ama rütbesi düşüktü malum mecbur.Amma güzel tohum attı gelecek için.Velasın kelam garp-aok-fuji o kuruma fazla.Bunlara smoker de eklenir okeye bağlanır işte