Ne alakayla mantığı yok? Kendin diyorsun ''Mihawk gezmiş dolaşmıştırr' diye. Eğer Mihawk Wano'ya gelmemiş ise nereyi gezmiş dolaşmış bu adam Yeni Dünya'nın köylerini mi?Bu dediğinin konuşulan mevzuyla alakası yok. Mihawk'ın o konuşmasından çıkan sonuç nedir? Dünyada benden güçlü kılıç ustası yok. Gezdim, dolaştım; sen de gez, dolaş sonra gel karşıma. Daha Zoro Mihawk'ın yanından yeni ayrıldı. Zoro'nun bile tam gücünü görmedik. Siz diyorsunuz Wano'da Mihawk'tan güçlü bir kılıç ustası olabilir. Bunun en ufak mantığı yok. Mihawk yenilirse bile bu seri sonlarında olur. O da Shiryu gibi sonradan güçlenen biri tarafından gerçekleştirilir. Bu bir ihtimal tabii. Bana soracak olursan böyle bir şey olmayacak derim. Zoro vs Mihawk 2.kez olacak. Bu bence kesin.
Bak dediğin şeyde bile haksız çıkıyorsun. Hem diyorsunuz ki seride karakterlerin söylediği şeyleri kabul etmememiz gerekli hele de bu kişiler kendi haklarından bir şey diyorlarsa diye burada ve Genel tartışma konusunda o kadar tartışma yapıyorsunuz. Sonra Mihawk kendi hakkında böyle bir şey deyince o koşulsuz şartsız en güçlü diyorsunuz. Yani dediğiniz şeylerin de artık bir ortası olsun.
Başka karakterler de kabul etmeyip de Mihawk denilince neden kabul görüyor bunlar? Olay Wano da Mihawk'dan güçlü bir kılıç ustası olup olmaması değil. Eğer Mihawk Wano'ya uğramamışsa, Wano dışarıya kapalı bir ülke olduğundan burada Mihawk'dan güçlü bir kılıç ustası olabilir ve bu dünyada bilinmiyorsa, Dünya da ünvanı veren ve böyle düşünen kişi bu adamı bilmez. Yani En güçlü aslında bu demez.
Çoğu kişinin dediği nokta bu ama siz ''Mangaka böyle çizmiş o öyle çizdiyse o'dur'' kafasında gidiyorsunuz. Halbuki Mangaka ünvanları çizerken bile seride ki kişiler üzerinden çiziyor. Adam sadece çiziyor, Yani mesela WB'nin en güçlü ünvanı olmasına rağmen o bile diyor her zaman en güçlü olarak kalamam diye fakat ünvan kendisinde yani biri geçse bile bu bilinmeyecek. Çünkü ünvan WB de ve onu yenmesi gerekli.
Aynı şeyi Wano da olduğunu düşünün. Mihawk'dan güçlü bir kılıç ustası var ama Wano dışarıya kapalı bir ülke, adam çıkamıyor. Dünyada ki insanlar ise onu tanımıyor ve en güçlü ünvanını Mihawk'a veriyorlar. Bu en güçlü kişinin Mihawk olduğunu kanıtlar mı? Sadece dışarıda ki insanlar onu öyle bilir. Bu sadece bir örnek demek istediğimi anlamışsındır umarım.