Melih ben o kesmelerin sebebinin, fiziksel güçten ziyade tekniğin olduğunu düşünüyorum.
Tabi ki fiziksel güç lazım ama sen Wb'ye, Jozu'ya, Garp'a kılıç versen sallasalar o buz dağının yarısını kesebilirler mi ?
Tashigi fiziksel olarak Usopp ayarı falandır, ama gemiye gelen gülleyi karşılıyor, Zoro'nun kılıcını durdurmuştu sanırım bir yerde, aynı şekilde Vergo ve Law şeytan meyvesini kullanıyor, kılıcını durdurmak için... Bu Tashigi karakteri tamamen kılıç tekniğinin önemini ortaya çıkartan bir karakterdir bence. Zoro'nun çeliği kestiği bölüme tekrar bakarsanız, ilk başta sadece fizik gücü ile zorluyor ama başarısız oluyor ardından, ustasının sözünü, tekniğe dönüştürüp işi bitiriyor.
Fiziksel güç tabi ki lazım, yanlış anlaşılmasın, sadece teknik bence daha önemlidir kılıçta. Mihawk'ta Zoro ile ilk karşılaşmada söylediği bir söz var, ''Zarif olmayan kılıç güçsüzdür.'' şeklinde bir laftı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
Yani olay tamamen fiziksel güç ise, bu dojolar neden var ? Adamlar sabah akşam ağırlık çalışsınlar o zaman yada Zoro Mihawk'a neden bana kılıcı öğret dedi ? Gitsin sabah akşam ağırlık çalışsın, ne gerek vardı ?
Sen farklı düşünüyorsun saygı duyuyorum ama dediğim gibi o fiziksel güç,hıza sahip olsa örnekler ortada ; Aok-Kizaru vs Luffy ne kadar çabuk bitiyor,
Croco sen katılmasanda kanca ile durdurabiliyor...
Vista olayında Mihawk'ın kazanacağı yüksek ihtimal ama bu seride en iyisisin diye rakipsiz olmuyor örnek ; Wb...
Shanks-Kaido-Garp gibi isimlerin küçük bir şansta olsa yenme şansları yok mudur ? Vardır. Bu Mihawk vs Vista, Shiliew içinde geçerlidir. Mihawk Vista'ya saygı duyuyor, ''senin ismini bilmesem aptal olurdum'' diyor, Vista'da erteleme teklifine ''oh kurtuldum oley'' demiyor, ''bu ikimizinde yararına olacak'' diyor. Mihawk yıpranmadan, yara almadan Vista'yı yenebileceğini düşünüyor musun ?
Mihawk'ın gücünü kabul ediyorum ama seviyesinide kabul etmek lazım. Bu adamın dengi olan karakterler savaşta gösterildi bana göre.
Smoker'ın dediği gibi shichibukai ayarı (Moria hariç), diğer karakterlerin şansı var bu adam karşısında. En azından yara vermeden yenileceklerini düşünmüyorum.
sen şimdiye kadar benim teknige itiraz ettigimi gördünmü ? hayır tabiki teknik önemli ama ilk bastan beri gözümüze sokulan birsey var.zoro hayvan gibi agırlık calıstı niye ? o teknikleri daha yıkıcı kullanabilmek için.mihawk estetik bir kılıc teknigine sahip ama ekstra teknikler kullanmıyor benim söyledigim bu ve dedigim diger sey inanaılmaz beden gücü.yani tashigi aynı teknige sahip olsa ve kokutouyu sallasa bile mihawkın gönderdigi enerji dalgasının yarısını yapamaz.yani saydıgın adamlar bir kere kılıc ustası degil kılıc teknikleriyle işleri yok benim bahsettigim kılıc tekniginin özünü bilen adamlar ve mihawk bunların hepsinden üstün bir bedene sahip.tabiki teknigide öyledir ama aynı ayarda bir teknikle karsılassa bile bedeni mihawkla asık atabilirmi asıl sorun bence orda.
brook-ryuma örnegi bize bosunamı gösterildi.ryumanın ölmüş bedeni brookun tekniklerinin hepsini en az 2 kat güclendirdi.adam bond avant yaptı normal bir eskrim sallayısı ryumanın bedeni bunu ucan kesise cevirdi.yani sen teknigin haklı önemini vurguluyorsun ama beden gücünün önemini unutuyorsun bence. ki yine bence teknikten daha büyük bir bölümü olusturuyor beden gücü.yoksa zoro seri basından beri bosuna calısıyor.adam celigi kesti hala dahada güclenmek için agırlık calısyordu cünkü bedeni kaldırmassa teknigi bilmenin manası kalmıyor benim söylemek istedigim bu.yoksa hemfikiriz nerdeyse croco olayı haric.croco yatsın kalksın logia olduguna dua etsin