Konu hakkındaki fikrimi yazayım önce: Mihawk, Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası bekliyor. Bu kısım yoruma açık biraz. O yüzden benim ilgilendiğim kısım bunların rakip olarak belirtilmesi. Buggy, rival of Shanks falan geçmez mangada. Croco, rival of WB denmez. Ancak WB, için rival of Roger denir. Yani anlayacağınız, rekabet gerekir rival olmak için, yani en azından yakın güçte olmak gerekir...
1- Saf kılıç ustası olduğu gibi, meyve gücün de olsa kılıç ustası olarak anılabilirsin bence. Yani şeytan meyvesi yemiş olmak kılıç ustalığına ters olmasa gerek. Ayrıntıları Oda biliyor, bize de pek yansıtmıyor. Ancak bazen kılıç ustası şeklinde tanıtıyor gerekli gördüğü yerde.
2- Oda'nın elinde kılıç tutan herkese kılıç ustası demediğini düşünüyorum.
3- Belli değil. Bence sadece kılıçtaki ustalığı bile Mihawk'la kapışmaya yetecek (denk demiyorum ama yakın) seviyede.
4- İşi yoktan kastım, ciddiye alıp bir kılıç ustasına yapacağı muameleyi yapmasıydı. Serinin başında bile Zoro'nun kılıç ustalığına verdiği önemi, azmini görünce ona muamelesi de değişti. Çünkü kılıç ustası olmayanla ''işi'' olsa Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası beklemez gider Kaido'ya, zamanında WB'ye saldırırdı. (Lütfen MF'de zaten saldırdı deme, gidip meydan okumaktan bahsediyorum)
5- Mangaka sana diyor ki ''his rival Shanks''. Bitti, bu adamın rakibi Shanks'tır. ''He considers his rival'' gibi bir cümle yok ortada. Aralarındaki ilişkiyi, muhabbeti ve rekabeti göz önüne aldığında denkler diyebilirsin. Birbirlerine öyle davranıyorlar. Bak şimdi Buggy de KK olmak istiyor. Peki Luffy'nin rakibi mi? Tabi ki hayır. En azından kayda değer bir mücadele olmalı. Mangaka bu isimlere bu, bunun rakibi dememiş. Ancak WB ve Roger için diyor. Shanks'la Mihawk için diyor. Sen ise sadece kılıf uyduruyorsun.
6- Yalnız biraz okuduğunu anlıyorsan, orada ikisinin de dövüşmek niyetinde olmadığı aşikar. Arkadaşlar arasındaki bir atışma. Ardından içmeye başlıyorlar. Gereğinden fazla anlam yükleniyor o kısma. Konuşma tarzlarına bakmak yeterli. Denk adamlar ve birer dost gibi konuşuyorlar.