Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılıyorum.

Ben zaten Amiral gücünde olduğuna inanıyorum Amiral'i yenmesi onu Yonko yapmıyor öyle olsaydı Akainu'dan Yonko gücünde diye bahsedilirdi. Daha öyle bir veri yok. Bizim iddia biraz daha berrak senin önerine kıyasla.
Siz bilirsiniz ama bir yonkou ile zor dövüşür Mihawk. Hikayedeki ihtimal zayıf. Kaido ile BB'yi Luffy indirecek. Shanks ile de dövüşmek istemiyor. Bir amiral karşısında zayıf, denk ya da güçlü çizilirse de seviyesi anlaşılır. Mesela Fuji'nin planından dolayı karşılaşma ihtimalleri var.
 
Konu hakkındaki fikrimi yazayım önce: Mihawk, Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası bekliyor. Bu kısım yoruma açık biraz. O yüzden benim ilgilendiğim kısım bunların rakip olarak belirtilmesi. Buggy, rival of Shanks falan geçmez mangada. Croco, rival of WB denmez. Ancak WB, için rival of Roger denir. Yani anlayacağınız, rekabet gerekir rival olmak için, yani en azından yakın güçte olmak gerekir...



1- Saf kılıç ustası olduğu gibi, meyve gücün de olsa kılıç ustası olarak anılabilirsin bence. Yani şeytan meyvesi yemiş olmak kılıç ustalığına ters olmasa gerek. Ayrıntıları Oda biliyor, bize de pek yansıtmıyor. Ancak bazen kılıç ustası şeklinde tanıtıyor gerekli gördüğü yerde.

2- Oda'nın elinde kılıç tutan herkese kılıç ustası demediğini düşünüyorum.

3- Belli değil. Bence sadece kılıçtaki ustalığı bile Mihawk'la kapışmaya yetecek (denk demiyorum ama yakın) seviyede.

4- İşi yoktan kastım, ciddiye alıp bir kılıç ustasına yapacağı muameleyi yapmasıydı. Serinin başında bile Zoro'nun kılıç ustalığına verdiği önemi, azmini görünce ona muamelesi de değişti. Çünkü kılıç ustası olmayanla ''işi'' olsa Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası beklemez gider Kaido'ya, zamanında WB'ye saldırırdı. (Lütfen MF'de zaten saldırdı deme, gidip meydan okumaktan bahsediyorum)

5- Mangaka sana diyor ki ''his rival Shanks''. Bitti, bu adamın rakibi Shanks'tır. ''He considers his rival'' gibi bir cümle yok ortada. Aralarındaki ilişkiyi, muhabbeti ve rekabeti göz önüne aldığında denkler diyebilirsin. Birbirlerine öyle davranıyorlar. Bak şimdi Buggy de KK olmak istiyor. Peki Luffy'nin rakibi mi? Tabi ki hayır. En azından kayda değer bir mücadele olmalı. Mangaka bu isimlere bu, bunun rakibi dememiş. Ancak WB ve Roger için diyor. Shanks'la Mihawk için diyor. Sen ise sadece kılıf uyduruyorsun.

6- Yalnız biraz okuduğunu anlıyorsan, orada ikisinin de dövüşmek niyetinde olmadığı aşikar. Arkadaşlar arasındaki bir atışma. Ardından içmeye başlıyorlar. Gereğinden fazla anlam yükleniyor o kısma. Konuşma tarzlarına bakmak yeterli. Denk adamlar ve birer dost gibi konuşuyorlar.
1 ve 2. Kılıç ustalığı ile kılıç kullanmak farklı şeyler. Bunlar mangada gösteriliyor zaten. Wb'ye, Fuji'ye, Rayli'ye bak görürsün.

3. Evet, belli değil. Adam belki meyve kullanıcısı ama kılıç kullanmadaki yeteneği Mihawk'a yakın. Adam belki Rayli gibi haki master ama kılıç kullanmadaki yeteneği Mihawk'a yakın. Bunlar belli olmamışken Shanks'e kılıç ustası dememek gerekiyor. Mesela Shanks'in dövüş stilinin benzediği kişilerden bir tanesi Rayli. O da kılıç kullanıyor ama ben da ne mangada ne de databook da ona kılıç ustası dendiğini görmedim.

4. Üstteki maddelerde Shanks'in kılıç ustalığı Mihawk'la kapışmaya yetecek kadar diyorsun. Yani Shanks'in asıl olayı başka bir şey olabilir. Bu ihtimal var. Fakat bu maddeye geldiğimizde senin işler tezatlaşıyor. Ayrıca Shanks-Mihawk geçmişini bilmiyoruz. Bu adamların neden düello ettiğini bilmiyoruz. O yüzden direkt ikisi de kılıç ustası olduğundan dolayı düello etti ve o yüzden Shanks'ten daha güçlüsünü bekliyor demek boşa.

5. Databook'u mangaka mı yazmışo_O. His rival Red Hair = Onun ( Mihawk'ın rakibi). Şimdi bu databook'un Shanks kısmı çıktığında ''His rival Mihawk'' görecek miyiz, görmeyecek miyiz? Ben onu soruyorum sana. Birisine rakip olmak için illa benzer seviyelerde olmak mı gerekiyor? Serinin başındaki Zoro'nun amacı neydi? En iyi kılıç ustası olmak. Peki bu uğurda en büyük rakibi kimdi? Mihawk. Peki biz aralarında kayda değer bir mücadele gördük mü?:bilmem:

6. Nasıl sadece arkadaşlar arasındaki tartışma? Shanks diyor ki ''Bana meydan mı okuyorsur?''. Mihawk da ''Tek kollu elemanlara meydan okumuyorum'' demiş. Yani adam artık Shanks'i rakibi olarak görmüyor. Bu aşikar zaten. Bu olayın geçtiği yer 96. bölüm. Yıl olarak düşüncek manganın çıkmaya başladığı ilk yıllar. Sonra 10 yıldır hazırlanan databook çıkıyor ve bunlara rakip diyor. Hangisini dikkate almak lazım? Bir de takılmışsın denk olduklarını falan. Nerden anlıyorsun denk olduklarını yahu? Dün önce rival = denk dedin, sonra bunun yanlış olduğu ortaya çıktı ama hala denk demeye devam ediyorsun.:bilmem:
 
Erkan'a üzüldüm, ban da yemiş. Yazık valla, yabancı forumlar bile sevmiyor adamı.
Sınırsız ban mı yemiş burda ?

Haklı olan sevilmez bu böyledir genelde.
Adam manga sayfaları ile gözlerine gözlerine sokmuş işte. Bazen aşırı bir haterliği oluyor onun dışında gayet sağlam tartışıyor bence.
 
Ben de diyorum bu nereden tanıdık geliyor. Benzer bir konuya şurada rast gelmiştim Erkan acaba neler yazıyor yabancı forumlara diye araştırırken.
http://www.millenniumforums.com/showthread.php?47809-Why-Mihawk-isn-t-Admiral-Level
Stephen Paul'un verdiği belirsiz bir cevabı da eklemiş buna. Viz çevirisi ve Viz çevirmeni falan diye de olayı tamamen Viz'e bağlamış. Olay şu ki Stephen Paul Viz'e Punk Hazard'da katılıyor ve ondan önce fan çevirmeni zaten. Çevirisi de şurada.
[World's Strongest Swordsman]
["Mihawk the Hawk-Eyed"]
http://web.archive.org/web/20100703...reener.com:80/stephen/onepiece/op-v06c050.txt
Devamına bakmaya gerek bile duymuyorum açıkçası, direkt çöküyor zaten.
Dayanak aldığı veriler sağlam aslında. Tabi bu çeviri işlerine artık guvenemiyorum. Herkes farklı bir şey diyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 31)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık