Gözlem Hakisi olan herkes birkaç saniye ileriyi "görmüyor" "hissediyor". Katakuri ise direkt olarak görüyor. Karşısındaki kişinin söyleyeceği sözü,nereye kaçacağı veya ne yapacağı dahil her şeyi biliyor ama normal bir Gözlem Hakisine sahip kişi sadece belli bir alanda ne kadar güçlü kişilerin olduğunu hissedebiliyor ve kendisine gelen saldırıları hissedebiliyor. Katakuride durum böyle değil. Sıradan bir Gözlem Hakisine sahip biri Luffy'nin Mother Carmel'in kırık fotoğrafını Big Mom'a göstereceğini hissedemezdi ama Katakuri bunu net olarak "gördü".Birkaç saniyeyi k hakisi olan herkes görüyor zaten :S
Ben kıyaslayamayız demiyorum ama şu anki Amiraller meyveleri sayesinde sadece menzilli saldırılar yapmıyor aynı zamanda bir adanın iklimini değiştirecek güce de sahip.Rakibinin kılıç kullanıp kullanmaması önemli değil ki böyle sınırlamamalısın. En iyi, onun ünvanı. Kılıç konusunda en iyi oluşu bir amiral ya da imparator ile kıyaslanamayacağı, onları kesemeyeceği anlamına gelmez.
Mesela Kuzan'ı ele alalım. Mihawk ile savaşsa ve meyve gücünü kullanarak bulundukları bölgeyi soğutsa doğal olarak Mihawk'un hareketlerinde yavaşlama olabilir. Bu sayede de Mihawk'un saldırılarını savuşturabilir.
Ama Mihawk'un Big Mom'ı birebir de alma olasılığı da var. Sonuçta Big Mom'ın meyvesinin Mihawk'a karşı bir avantaj sağlayacak gücü yok.
Yani bu durumda meyveler de önemli. Benim Mihawk'u Amirallerden bir tık geriye atma nedenlerimden en büyüğü Amirallerin meyveleri.