Sanji gibi Garp gibi değil de Big Mom gibi sarılacak kılıcına
Ben kılıç ustası veya değil ayrımına girmiyorum genel olarak. Kılıç ustası diye kesin sınırlarla ayrılmış bir sınıf yoktur. Kılıç, savaşmak için bir araç ve eli yatkın, alakalı alakasız herkes de kullanır. He nadiren kimisi sadece kılıcına güvenir dövüşmek konusunda ki kiminiz sadece bu kişileri kılıç ustası kabul ediyorsunuz, bu yanlış. Kılıç kullananların bir de bu konuda ne kadar iyi olduklarını belirten kılıç ustalığı kavramı var. Kimse öyle sadece kılıç kullanmak, elini ayağını sakınmak zorunda falan değil. Hele ölümüne savaşırken bir de bunları mı düşünecekler? Hem de Shaks gibi birisi mesela
Bu adamın "Sırttan alınan bir yara kılıç ustasının utancıdır!" falan dediğini düşünemiyorum ben şahsen. Shanks şimdi kılıç düellosunda Mihawk'ı yenseydi yok ben kendimi saf kılıç ustası olarak görmüyorum diyip almayacak mıydı unvanı? Ki zaten bu plaket falan değil ağızdan ağza yayılan bir unvan, kim kazanırsa onun ünü yayılır. Kulaktan kulağa yayılacakken de aman dur bu saf kılıç ustası değil demezler
Ya da düello bittikten sonra Saf Kılıç Ustalığı Yüksek Kurulu kazananın saf kılıç ustası olup olmadığına karar veriyor falan. Saf kılıç ustalığı sadece sizin bir kriteriniz, Mihawk'ın elinde tuttuğu unvanla da bi alakası yok, o evrende bir önemi de yok. Romantik bir şey işte samuray ruhu gibi ve en iyi kılıç ustası unvanının da "Samurai Contest" tarzı bir şey olduğunu sanmıyorum.
Shanks ile alakalı olarak, adamın dünyanın en iyi kılıç ustası kadar kılıç ustalığı var, tabi ki kılıç ana gücü veya güçlerinden biri olacaktır, aksesuar olarak taşıdığını sanmıyorum. Ama daha doğru dürüst hiçbir aksiyonunu bile görmediğimiz adamın kılıçtan başka bir şey kullanmadığını söylüyorsunuz. Hayır böyle bir ihtimal düşük de olsa var ama sanki kesinmiş gibi niye konuşulur ki bu
Ben kılıç dışında da dövüştüğünü veya dövüşebildiğini düşünüyorum. Samuray mentalitesinde veya Sanji gibi değişik prensipleri olan birisi çıkacak hali olmadığına göre sadece kılıcına bağlı olduğunu da hiç sanmıyorum. Yeri geldi mi Sabo gibi basar hakiyi eline öyle dövüşür, yeri geldi mi de alır eline borusunu.. pardon kılıcını
öyle dövüşür. Romantizmi severim ama kendi kafamızdaki romantizmi tek gerçekmiş gibi algılamanın alemi yok. Ben yine Zoro'nun kılıç ustalığıyla alakalı aforizmalarını mütevazı bir mutlulukla okumaya devam ederim
Öyle Big Mom'ı falan bire birde almasına gerek yok.