Ya bir ton güzel ihtimal yazmıştım her şeyi yanlışlıkla sildim. Neyse,@Jacques
Öncelikle mesajlarımı okuduğun için teşekkür ediyorum. Senin Shanks'in Mihawk'tan üstün olması konusunda kesin görüşün var gibi anımsıyorum. Fakat konuşmanın sonunda Shanks'in Mihawk'tan üstün oluşunu kendince yorumladığını dile getirerek bu konuyu yorumlanacak bir hale getirmen bile benim için güzel bir olay.
Yorumuna vereceğim cevaba gelirsek,
Bu dediğin doğrultusunda Shanks'i kılıç konusunda yenememiş Mihawk'ta olan unvan sorun teşkil ediyor. Ben unvanın netlik kazandığını düşünüyorum ama dediğin gibi de olabilir. Yani gücünün eksilmesiyle hiçbir değişim geçirmeyen Shanks, Mihawk'la yine berabere kalmış olabilir. Bana göre bu mantıksız çünkü kolunun birini kaybetmenin ne olursa olsun kılıç kullanımında bir handikap yaratacağını düşünüyorum. Bu handikap üstünlüğün Mihawk'a geçmesine yeterli olur. Shanks'in gücü azalmadığı içinde, bu handikapı dövüş tekniğiyle kapatacağını düşünüyorum. Böylelikle Mihawk'ta Shanks'i yenemez.
Yorumlarında Shanks kolsuzken de dövüşmüş olabileceklerinden bahsediyorsun hatta sonuca bakınca ikna olmuş gibisin, bu durumda o düellonun bir sonucu olması gerek. Bir yanda da elimizde Shanks'in kolunu kaybedişinin gücünü etkilemediği bilgisi var. Mihawk, Shanks'i yenseydi bu bilgi ile çelişmiş olacaktı, bu yüzden bu ihtimal elendi. Shanks, Mihawk'ı yenseydi unvan Mihawk'ta kalmazdı. Sen Shanks'in Mihawk'ı normalde yenebileceğini fakat yenemeyişinin nedenini Shanks'in karakterine bağlamışsın, acıtasyon yaptırmışsın. Bu da bir ihtimal tabi, çok düşük olsa da. Bana göre en kuvvetli ihtimal bunların dövüşünün yine sonuçlanmaması, bunun gerekçelerini de belirtmiştim.
Shanks'in karakteri ile dediklerine cevap verecek olursam, Shanks unvanın peşinde olmasada unvan onun peşinde olabilir. Shanks unvan peşinde koşmayan bir adam olabilir fakat Mihawk, unvanını tescillemek için Shanks'in peşinde olabilir.
Shanks bilerek tam gücünü göstermemiştir düşünceni ise Mihawk'ın bunu ayıkacak çapta görmeyişinden dolayı kınıyorum. Seride güç farkı konusunda aforizmalar dizen insan nasıl oluyor da Shanks'in ondan güçlü olmasını, onunla dövüşüyormuş gibi yapmasını göremiyor çözemedim orayı.
İkisinde de yara izi yok görüşünün tek açıklaması var bana göre, birbirleri ile denk olduklarından dolayı kalıcı bir zarar veremiyorlar.
Ben hala Shanks'ın unvan peşinde olmadığını ya da Mihawk'ın tasdikleme amacıyla onun peşinde olup da yendikten ya da egosunu tatmin ettikten sonra düelloyu bıraktığını zannetmiyorum.
Çünkü WB'nin dediğine bakarsak eğer bu iki karakter sadece düello yapıyor, düelloların amacı bilinmiyor yani unvan için yapıp yapmadıklarını bilemiyoruz. Burayı biraz açmak gerekirse eğer.
Bir çok düello yapmaları şunun sonucunu gösterir bize net bir şekilde. Arkadaş bu adam Shanks'ı yenememiş e o zaman en iyi kılıç ustası olamaz. Ama bir başka alternatif de bu adam Shanks'ı yenmiş ve en iyi kılıç ustası olmuş. Bu alternatif başka bir alternatifi doğruyor.
Peki defalarca düello yapan bu iki adam son savaşında Shanks'ı yenmiş mi saymalıyız? Ya da düellolar unvan için değil de eğlencesine yapılmış olarak mı saymalıyız?
Eğer beyin fırtınası yaparsak şöyle çabucak. Mihawk'ın önceki En iyi kılıç ustasını yenip en iyisi olduğunu farz edelim, Shanks ile olan düelloları bir den fazla olmuş. Bir sonuca varıp varamadıklarını bilemiyoruz benim açımdan bakarsak bu düellolar unvanı tasdikleme amacıyla değil eğlencesine iki dost arasında yapılan bir dövüş ikisinin de görünür de yara almaması bunu destekler nitelikte. Bir başka açıdan bakarsak eğer dediğin gibi denk oldukları için birbirine zarar verememiş de olabilirler ama senin düşüncen de benim kafama takılan şu ki, eğer bunlar denkse ve yara izi dahi almamışlarsa Mihawk Shanks'a zarar dahi verememiş nerede kaldı bunun En iyi kılıç ustası unvanı?
Bu sorunun cevabı benim düşüncemi destekliyor, yapılan düellolar unvan amacıyla değil eğlencesine yapılmış.
Shanks neden eğlencesine düello yapıyor peki sorunsalına cevabım ise WB'nin Teach'e bakarak sen onun beklediği kişi değilsin diyor. Roger'ın beklediği kişi muhtemelen bizim salak oğlan çıkacak bu net bir şey. Shanks dediğimiz adam da kolumu yeni dünya bahsine yatırdığını yani gelecekte olacak şeyler için hazırda beklediğini söylüyor kesin bir bekleme değil ama beklenti içerisinde olduğu aşikar. Ben buradan unvanı önemsemediğini çıkartıyorum, durmadan parti yapan ve bildiğimiz kadarıyla WG'ye karşı bir planı yok sadece Roger ve WB'nin beklediği o iradeyi bekliyor oda.
Mihawk'ın da onu rakip olarak gördüğünü sanmıyorum eğer böyle bir şey olsaydı tek kolluyken gücünü kaybetmeyen Shanks'ı yenerek unvanını tasdikleme garabetine düşerdi. Ama bildiğimiz kadarıyla tasdikleme amacı var mı yok mu onuda kestiremiyoruz.
Bu konunun ucu çok açık ne kadar düşüncelerimizi dile getirsek de kendimi dipsiz bir kuyuya atılmış gibi hissediyorum.