Yine ara sıra hortlayan konu hortlamış
Bazıları çok abartıyor bazıları da çok gömüyor.Resmen bir ya seversin ya nefret edersin durumu ama bu da mangakanın bu karakteri tanıtırken ki söylemiş olduğu unvandan kaynaklı.Unvanı söyledi ama sahnelerle içini doldurmadı doğal olarak da insanlara Mihawk anca lafta demeye malzeme çıktı
Belki de sınırlı mesajlarımda en çok şu konuya mesaj attım ama bir kere daha yazmak istedim tartışmaları görünce.İlk olarak Vista karşılaşmaları Mihawk güçsüz diyenlerin en büyük sahnelerinden biri ama pek bir mana aramamak lazım çünkü Yeni Dünya'da WB tayfasındaki bir tümen komutasının güçsüz olması zaten mantığa uyan bir şey değil.Bence orada gösterilen Mihawk'ın güçsüz oluşu değil Vista'nın gücüne vurguydu ama tabi herkes istediği yere çekebiliyor buradan.İkincisi ise Shanks ile olan düelloları.Sırf buradan yola çıkıp işte Mihawk Shanks ile eşit güce sahip demek de aynı şekilde mantığa uyan bir şey değil
Çünkü ben Shanks'ın tam bir kılıç ustası olduğunu düşünmüyorum.Demek istediğim bir kılıç kullanıcısı olduğu Shanks'ın aynı Wb'nin bisentosu gibi.Sonuçta seri başından beri dünyanın en iyi kılıç ustası olmak isteyen bir Zoro var ve bu adamın istediği yerde serinin başından beri Mihawk var.Benim şahsi fikrim Mihawk'ın kılıç tekniğinde diğerlerinden bir hayli güçlü olduğu ama bu güç farkını bu seride gösterilen başka şeylerle de kapatabilirsin örneğin haki veya hız gibi.Shanks ile düellolarını da böyle yorumluyorum.Yani demek istediğim Shanks'ın hakisi ve hızı her türlü Mihawk'a tokat ama Mihawk'ın teknikleri de Shanks'a tokat.Bence bu düellolarda da tam güçte çarpışmıyorlardır çünkü çarpışsalar Shanks gömer
Bir yonkou'nun ne kadar korkutucu olabileceğini ilk Wb'de sonra da Kaidou'da gördük sanırım herkes bu güce kolay ulaşılmayacağını ve bu insanların seviyesinde fazla insan olmayacağını anlamıştır.
Yani demek istediğim Mihawk ne yonkou gücündedir ne de Amiral.Ama şahsi fikrim en güçlü iki Shicki'den biri olduğu yönünde Dof ile beraber.
Yonkou ve Amiral demediysek de aralarında fazla güç farkı yoktur ama yine de herhangi bir amiral veya yonkou ile vs atıp da kazanabileceğini düşünmüyorum.