Vista'yı neden Mihawk üzerinden tanıtıyor ? Ne cevap versem bilemedim. Hımmm... Kılıç ustası olduğu için olabilir mi acaba ?Niye Mihawk üzerinden tanıtıyor?Newkamaları kesip giderken iyi.Vista'yı niye biçmiyor bu herif.
Karakter meselesinde ise neredeyse tüm shichiler öyle.Akainu Sengoku oraya Shanks tayfası ile gelmiş Mihawk'ı mı düşünecek.?Zaten muhtemelne bazı şartlar ile Shichi oldu.Mihawk'a yonko demiyroum ama hatırı sayılır bi güç olduğu kesin.
Neyse devam edeyim.Mihawk'ın güç göstermesi demek marinefordun adının Mihawk saga olarak değişmesi demek değil ki.Aokijide Kizaruda doğrıudan WB ile karşılaştı.Eee sen Marineforda Aokiji saga mı diyorsun?Mihawk hayran olunacak güç bekliyorsa karşısında WB var.Wb o kadar bisento salladı.Aokiji dondurdu Kizaru ile Akainu ayak koydu.Bi kereceikde Mihawk kara kılıç ile durduraydı ya o zaman.Ben Mihawk şov yapsın gün onun günü olsun da demiyorum zati.Öte yandan Doflamingodan örnek vereyim.O da keyfi hareket eden biri ama bize güçlü olduğunu hissettirdi mi?Evet.Jozu'yu durdurdu her an neşesini korudu.Ama bu ve benzeri hisleri Mihawk'ta yaşayamadım ben.
Şöyle düşünelim marine ford arcı daha gelmemiş.Bi tane üye geliyor.Diyor ki:Mihawk acaba bu arc napacak,Luffy'yi gördüğünde tepkisi ne olacak?Dedi diyelim.Sen ne derdin?Dürüst cevap ver ama bak."Mihawk Shanks'la kapışmış adam onun muhattabı WB " demez miydin? Ama olmadı değil mi?
Bi soru daha sorayım.Mihawk'a yonko seviyesi diyorsun.Allah aşkına şunu söyle sen Big Mom'ı marinefordda Luffy'ye saldırırken hayal edebiliyors musun.Şu şekilde de sorayım.Oda Mihawk'ı yonko düzeyi düşünse Luffy önde o arkada kovalatırmıydı.Sen Big Mom'ın Luffy'ye saldırırken önüne Daz Bones'ın geçip engellediğini hayal ediyorsan başka da diyecek lafım yoktur
Okamaları Vista'yla bir mi tutuyorsun onu da anlamadım ?
Marineford'a bakarak Mihawk amiral diyebilirim. Ancak beklentimin olması için bir çok sebep var. Daha önce belirttiğim gibi mangaka da bu beklentiler doğrultusunda Mihawk'ı o durumlara sokmaya cesaret edebildi.
Mihawk'ın Luffy'ye yaptığı saldırıları abartmamak lazım. Hatta bu adam sizin beklediğiniz gibi amiral seviyesi olsa bile yaptığı şeylere saldırı bile denemez. Adam kolunu indirip kaldırıyor ve Luffy'yi dans ettiriyor sadece. Yani duyan da zannedecek ki adam kendini parçaladı
Mf'de Mihawk'ın düştüğü durumlar hoş değil, haklısın. Ben de Mf'deki Mhawk'ı baz alarak Mihawk yonkou ya da yonkouya yakın bir güçtedir demiyorum zaten. Sorun olmamalı bu konu ?
Emin ol Mihawk'ın düştüğü durumların hoş olmamasından ve bunun argüman olarak kullanılmasından daha büyük ve daha sağlam argümanlar tam aksi durum için söz konusu. Örneğin; Mihawk amiral seviyesi diyorsunuz, sonra Mihawk Luffy'ye şunu-bunu yapamadı diyorsunuz. Hangi amiral iki yıl önceki Luffy'ye istediği halde zarar veremez ? Kendinizle çekiştiğinizi bile bile hala Mf üzerinden yorum yapıyorsunuz
Zoro diyorum. Iki yıl önce Luffy'ye daha çok zarar verirdi Mihawk'tan diyorum cevap veremiyorsunuz. Çünkü mantıksız kardeşim. Çünkü mangakanın amacı Mihawk'ın gücünü göstermek falan değil. Mihawk üzerinden Luffy'nin özelliklerine dikkat çekmek için zincirleme kaza şeklinde gelişti olaylar sadece. Olayın ana sebebi Luffy. Mihawk'ın Luffy'nin değindiği özelliği ise insanları yanına çekmek. Bunu Mihawk üzerinden göstermesinin ise 2 sebebi var:
- Mihawk güçlü olduğu için arkasını kolayca toparlayabilir
- Mihawk'ın gözlem yeteneği çok iyi. Mangaka buna da 2. Defa değinmek istedi aynı zamanda.
Nitekim daha Baratie'de Luffy-Zoro ikilisine "iyi takım" yakıştırmasını yapan kişi kim ?
Zoro'daki potansiyeli görüp onu öldürmeyen ve güçlenmeni bekleyeceğim diyen kişi kim ?
İki yıl sonrasında Luffy'nin peşine taktığı koskoca filo, Mihawk'ın gözlemlediği "herkesi etrafında toplama gücü" değil mi ?
Kısacası, "neden Mihawk" sorusunun cevaplarından biri, net bir şekilde budur. Belki de serideki en iyi gözlemleme yeteneği olan kişi üzerinden Luffy'yi değerlendirmek.
Serinin geneline bakmanı tavsiye ederim. Mihawk için nasıl bir altyapı oluşturulmuş, bunu değerlendirmelisin.
800 bölümü deviren bir serinin daha 50. Bölümü'nde ortaya çıkıp da 900. mü 1100. mü bölümde hikayesi bitecek amiral göster bana, ben de Mihawk amiral seviyesi tamam diyim.
Bana, sunumu hazırlanırken "zamanının yonkousuyla günlük düellolar yapmış" şeklinde lanse edilen bir amiral göster, tamam Mihawk amiral seviyesi diyim.
Bana herhangi bir amiralin Shanks'la "adil olmayacağını düşündüğü için" dövüşmek istemediğini göster, tamam Mihawk amiral diyim.
Bana herhangi bir amiralin, herhangi bir konuda Dünya'nın en iyisi ünvanına sahip olduğunu göster, tamam Mihawk amiral seviyesi diyim.
Bana herhangi bir amiralin, Dünya'nın en güçlü adamının ağzından anlatıldığını (Shanks-Mihawk düelloları) göster, Mihawk amiral diyim. Ki Wb de kibirli adamdır yani. Herkesin lafını etmez. Düellolar dandik olsa hakisiyle gök yaran adam neden bahsetsin bundan ? Magma parçasını pasta mumu gibi üfleyip söndüren adam bu. Sadece iki yumrukta bir amirali felç eden adam bu. Kendisiyle aynı mertebede olan Shanks'a " bana yol göstermen için 40 fırın ekmek yemen Lazım" diyecek kibirde bir adam bu
Velhasıl kelam, sen bana böyle bir amiral göster, tamam diyeceğim; Mihawk amiral seviyesi. Ama gösteremiyorsan da senin bazı şeyleri tekrar gözden geçirmen gerekir sevgili kardeşim