Shanks, muhtemelen savaşçı sınıfında. Düz olarak bakarsanız, Luffy için de dövüşcü diyebilirsiniz, tekme, yumruk, kafa gidiyor diye lakin Arabasta arcta Zoro vs Luffy sırasında Luffy, bakalim bir savaşçı mi yahut kılıç ustası mi daha iyi diyor. (Zoro diyor da olabilir fark etmez)
O hesap Shanks da kilicta çok yetenekli olabilir, ancak tek olayının bu olduğunu sanmam. Ona benzettigimiz Ray, tekme ile Kizaru'yu engelliyor misal. Ben gözümde tekme ile Kizaru durduran bir Shanks canlandirabiliyorum ama Mihawk canlandiramiyorum. Sabo'nun arena parcaladigi yerde Shanks'in ilginç haki teknikleri olacağını düşünüyorum.
Mihawk kılıcı saldırı anlamında en iyi kullanan olabilir ama Shanks hizi ile, kullandığı haki tekniği ile fırsat bulduğunda tekme atması ile (Dof'un ayakkabısını Law'un ağzına sokması gibi) farkı kapatmak kenara dursun öne geçebilir ki bence geçer. Mihawk'in kılıç ile darbeleri karşılama becerisi çok iyi olabilir ancak Shanks k.hakisi, hızı, savaşma becerisi, ilginç haki savunma teknikleri (görünmez kalkan gibi) kullanarak bırak onun kadar iyi olmayı daha iyi bile savunabilir ki bence savunur da.
Bunun vücut sertliği var, o sertlige eklenen hakinin seviyesi sonucu ulaşılan sertlik var, dayanikliligi var, Mihawk'in bir kesisi daha güçlü olsa bile bu Shanks ona daha fazla zarar veremez anlamı taşımaz yani. Atıyorum Mihawk'in dayanikliligi 9'dur, hakili vücut sertliği 8'dir , keşiş gücü 10'dur, Shanks'in dayanikliligi 10'dur , hakili vücut sertliği 9'dur, keşiş gücü 9'dur lakin bir kesiste daha fazla zarar veren Shanks olur bu rakamlarda. Ama baktığında keşiş gücü fazla olan Mihawk.
Siz ne sanıyorsunuz yahu? Ciddi ciddi b.haki Mihawk, k.haki Mihawk, dayaniklilik Mihawk, hiz Mihawk, sertlik Mihawk falan mı? Yahut evet bunlardan bazılarında Shanks iyidir ama anca eşit olur ehehe mi diyorsunuz? Daha önce de söyledim eşit demeyeceksin unvana takiliyorsan ve Shanks'in kesin o sınıfta olduğunu savunuyorsan. Mihawk, üstün diyeceksin. Sonra da Shanks'tan üstün olan adamın hangi akla hizmet WB ile arasindaki farkı ölçtüğünü, neden o varken Kaido en güçlü olarak anılıyor sorularının cevabını vereceksin. Yok eşit diyorsan, bu sorulara yanıt veremiyorsan ortada bir gariplik olduğunu ve unvandan Shanks'tan üstünlüğü cikmayabilecegini, Shanks'in ondan üstün olabileceğini kabul edeceksin. (Yazdıklarım geneldir)