Kimlerle dövüştüğü ilgilendirmiyor bizleri. Ben unvanının neyi gösterdiğini anlattım sadece. Dünyanın en güçlü adamı ile en güçlü kılıç ustası unvanı arasında dağlar kadar fark var. İkisi de "en" diye benzer kefeye koymanın manası yok.Mihawk en iyi kılıç ustası ve b.haki gücünün de ilk sıralarda olacağını düşünüyorum. Bana göre bu adam'ın birebirde herkese karşı şansı var. En azından, kaybedecek olsa bile seriideki her kesle kafa kafaya dövüşür.
Beyazsakal'a "Aramızdaki farkı görmek istiyorum" deyip saldırması, kılıç ustası olmasa bile güçlü kimselerle dövüştüğü anlamına gelir. Pek çok arkadaşımız, Mihawk sadece kılıçustaları ile dövüşüyormuş gibi düşünüp, bu durumu göz ardı ediyor ama yanılıyorlar.
Bir de Shin sekai'de hem ünvan hem de canı sıkıldıkça yaptığını düşündüğümüz yüzlerce dövüşe rağmen kılıcında çizik olmayan adamı küçük görmeyin derim. Dövüştüğünü bildiğimiz tek adamın ise Shanks olması, bu adamın çer çöple uğrasmadığını gösterir.
Sonuç olarak bu adam amirallerden güçlüdür. Amiral seviyesinde deyip, küçük görmeyin şu adamı!
Küçük gördüğüm falan yok. Yeri belli işte. Akainu'ya karşı yarı yarıya şansı olabilir diyordum. Yeter de artar bile bu Mihawk'a. Gerçi öyle desem de gözümde Akainu'yu yenme sahnesi bir türlü gözümde canlanmıyor ya hadi neyse.