Dünyanın en iyi kılıç ustası=Mihawk.
Shanks=Kılıç ustası.
Ben buradan Mihawk>Shanks çıkarmıyorum. Çünkü mangada Mihawk ve Shanks arasında geçen diyaloglar, Mihawk vs Shanks düellolarının bir sonuca bağlanmaması(Mihawk kazandı, Shanks üstün geldi gibi,) bana bu iki adamın denk olduklarını düşündürtüyor. ''O zaman neden en iyi Mihawk,'' sorusuna ise cevabım şu; Mihawk dünyanın en iyisini yendi ve unvanı bu şekilde aldı. Bunu Shanks ile düellolarından önce mi yoksa sonra mı aldı onu bilmiyorum. Databook'ta ne diyor? ''Shanks kılıç ustalığında en üst seviyededir ama Mihawk 1 numaradır.'' Bakın Mihawk daha güçlüdür demiyor. Burada bir incelik var. Mihawk 1 numaradır diyor. Neden Mihawk 1 numara? Çünkü unvan onda. Daha güçlü olduğu için değil yani, unvan sahibi olduğu için.
Aynı şekilde Shansk Yonkou olduğu için onun Mihawk'tan güçlü olduğu sonucuna varmıyorum. Shanks bugün tüm tayfasını bıraksın ve tek gezmeye başlasın. Yonkou olabilir mi? Diğer Yonkoular ile baş edebilir mi? Big Mom'a bakalım; Cracker, Smoothie, Katakuri. Bunlar en güçlü 3'ü sadece. Kimse tayfası olmadan Yonkou olamaz.
Yani unvanları, yazılanları-çizilenleri göz önüne aldığımda, benim için Shanks=Mihawk dışında mantıklı bir açıklaması yok. Oda'nın da ne Mihawk'ı güçlü gösterip Shanks'ı ezeceğini, ne de Shanks'ı güçlü gösterip Mihawk'ı ezeceğini sanmıyorum.