En guclu rogermis , ondan sonrakide wb iste...
Yazdigim seyde tum kalburustu adamlari kimle kiyasliyorum ? Wb =) yani unvani dogru ama kaybetmesine cok yoktu diyeyim ben. Sonucta etiket mangakanin ve kesin. Sadece bir kac yil icinde, bir yonkoyla savasta yenilebilirdi demek mantiksiz degil...
Wbnin olayi basit. Roger olunce shikinin deyimiyle en guclu o oluyor. Wbnin rogerdan tek yarasi var. Sonra mangaka yaralari cogaltiyor. Resimlere bakin...Ve ortaya muhtemel sirayla kaido, linlin ve shanks cikiyor. Tabiki wb yasayan en guclu insan ve korsan. Ama onla ayni unvana cikmis ona esite yakin 3 tane yonko var. Belki wb onlardan biraz daha gucludur. Ama o hastalikla uzayan vslerde isi zor olurdu. Buda bence bir gercek.
Ayrica, wbnin hasta ve kiliclanmis haliyle kapisabilen, amiraller konusu var. Bu forumda wb ilahken, akainuya arkadan saldirdi ilk diyen ve linc edilen adamim. =) ama mantikla olaya yaklasirsak, mesela o kilici shanks yese ayni performansi verebilirmiydi ? Bence veremezdi. Amirallerde veremezdi. O yuzden bence yonkolar amirallerden gucluler.
Ee pek tabiki hepsi mangakanin hayal dunyasi, oda dileyende istedigi gibi dusunebilir. Ben sadece, wbnin korsanlik yaptigi cagdaki guc skalasini, diger kalbur ustu adamlarla karsilastirdim.
Son olarak dikkat edersek mangaka wbyi onun elinde buyumus birine harcatti ve meyvesini bile ona verdi. Yani mesaj net; zaman degisiyor