@Monkey D. Luffy
Benden başka luffy meyvesizken sanjiyi alır diyen görmediğimden üstüme alındım. Kusura bakma.
@Alpamis
Sanji ve zoro'nun yaptıklarının sadece fiziksel olmadığının farkındayım. Luffy onların rakipleriyle dövüşse daha rahat kazanırdı onu da biliyorum. Eski mesajımda açık açık "sanji ve zoro enies lobby'de 3000 douriki seviyesindeyse luffy 4000'lerdedir" dedim zaten.
hasar olarak karşılaştırırsak gear 3 zoro ve sanjinin tekniklerinden daha kuvvetli. Demir kapı örneğini eski bi mesajımda ben de verdim. Ve hem Oz karşısında hem de pacifista karşısında gear 3'ün sanji ve zoro'nun tekniklerinden güçlü olduğu gösterildi.
Gear 2'deyken luffy zoro ve sanjiden daha güçlü. Finisherlar arasında da en güçlüsü luffy'nin. luffy'de sadece açık verme dezavantajı ve yorulma dezavantajı var.
Yani benim kafamdaki sıralama şöyle:
Luffy= 820'lik blueno'dan az güçlüydü. 900-1000 dourikilik birine denktir.
Sanji= 2200 douriki+uzun süredir zoan kullanan biriyle denkti. Diable kullanınca rahat yendi.
Zoro=2200 douriki+yeni zoan yemiş ama kılıç ustası birine denkti. Ashurayla rahat yendi.
Gear 2-3 luffy=4000 douriki+meyvesinde ve rokuşikide usta adama denk olamasa da çok yakın seviyedeydi.
Luffy jet bazooka kullansa, gear 3 kullansa daha mı fazla hasar verirdi derseniz belki verirdi. Ama meyvesiz karşılaştırıyoruz.
Sıradan tekme ve yumrukları karşılaştırırsak bile luffy dediğiniz gibi sanji seviyesinde olsaydı bluenoya verdiği hasarlar çok daha fazla olurdu. Sanji'nin sıradan tekmeleri 2200 douriki'yi aşıyordu. Luffy'nin sıradan yumrukları o seviyede olsa gomu gomu rifle blueno'ya çok daha faLa hasar verirdi.
Luffy'nin bazooka gibi teknikleri>sanji'nin teknikleri>sanji'nin sıradan tekmeleri>luffy'nin sıradan yumrukları.
Benim enies lobby'de gördüğüm sıralama bu.
Enies lobby'de Oda luffy'e gear 2 verdiği için sıradan güçlerini zoro ve sanji kadar arttırmadı. Yoksa aralarında fark aşırı fazla olurdu.
Cümleyi yanlış kurdum belki de. Sanji'nin sıradan tekmesiyle luffy'nin sıradan yumruğunu kastetmek istemedim orada. Sanji'nin tam gücüyle luffy'nin meyvesiz halini karşılaştırdım.
Yani hell memories elephant gun'a yakınsa bile luffy'nin sıradan yumruğuyla elephant gun arasındaki farkı az çok tahmin edebiliyoruz. Sanji ile luffy arasında karşılaştırma yapmak zor değil.
Luffy'nin jet pistol'le wadatsumi'nin sadece dişini kırabilmesi de var. Hem jimbe hem de sanji wadatsumi'ye daha fazla hasar verebiliyorlardı.