Luffy'nin durduk yere power up alarak çizemediği adamla denk dövüşmeye başlamasını kabul ettik diyelim. Buna rağmen dövüşün galibi lucci olmalıydı.Lucci neden derdin?
Bi kere lucci'nin dezavantajı çok büyük. Yumruk ve tekme kullanarak dövüşen bi kişi lastik adama doğru düzgün hasar veremez. Anca ayağıyla attığı slash ve tobu shigan saldırısıyla hasar verebildi (rokuogan da var tabi).
Dezavantaja rağmen lucci'nin kaybetmesi için mangaka saçma şeyler yaptı. Lucci bina kadar yumruğa blöf diyerek çok kritik bi darbe yedi ve ilerde ölümcül bi darbe vurması bu yüzden engellendi, luffy'nin işini bitirmek yerine yerde bırakıp usopp'un yarım saatlik konuşma yapmasına izin verdi, bi daha indirince arkasını dönüp gitmeye kalktı ve luffy arkadan saldırarak lucci'yi indirdi.
Tüm bunlara rağmen ikisi de yerdeydi. Lucci komaya girdi luffy ise kalkamayacak haldeydi. Saydığım şeylerden sadece bir tanesi bile olmasaydı galip lucci'ydi.
Edit:
başkası yazınca aklıma geldi. Dof da saydıklarım kadar olmasa da zorlamaydı. Ama benim zorlama olarak gördüğüm şey luffy'nin dof'u yenebilmesi değil.
Luffy baş karakter diye herkesin dof'u luffy'e bırakmak için bi bahanesi olması ve dof'un sabo ile fujitora varken bird cage kullanacak kadar salak olması zorlama geldi bana. Alabastadaki bomba'nın son anda uzaklaştırılması ve noah'ın durdurulması gibi mangaka luffy'nin ada katleden villain'ları durdurmasını çok seviyor.
Sadece dof değil luffy'nin de dezavantajda olması yüzünden g4 az sürdü. Buna rağmen dof'u indirmeye yetti ama luffy zafer sevincine erken başlayarak vakit kaybedince 1 saniyeyle kaybetti.
Tıpkı enel dövüşünde luffy'nin altın zil çalma sahnesiyle dövüşün bitirilmesi için dövüşün 20-30 bölüm sonraya atılması gibi dof vs luffy de durduk yere uzatıldı. Sırf son dakikada king kong gun kullanarak efsane bi sahneyle kazansın diye.
Halk'ın luffy'e yardım etmesi ve dof'un gamma knife'tan etkilenmesi en azından mantıklı şeylerdi. Bu yüzden dof'a oy atmadım ben.
Son düzenleme: