3 oy bana az geldi. Katakuri, cracker ve crocodile'a verdim oylarımı. En zorlaması katakuri'ydi. Oy hakkım daha çok olsa enel, moriah ve lucci'ye de oy verirdim.
1- katakuriye olanları say say bitmez. Adam ilk bölüm dövüp gemiye adam yollamak için yerde bıraktı, boğulur diye mochi altında bıraktı, sinirlenerek 3 bound man saldırısı yedi, luffy kaçıp dinlendi ama döndüğünde kata'nın yaraları duruyordu, kendine mızrak soktu, luffy bi dövüşte geleceği görmeye başlayıp bu gücü kullanmaya başladı, luffy sürekli kalktı ve katakuri durduk yere luffy'e saygı duyunca artık ayağa kalkmasına engel olmamaya başladı.
2- cracker nami yüzünden askerlerini kaybetti, buna rağmen aynı anda hem luffy hem de ormana karşı üstün savaşabildi, namiyi king baum korudu, luffy orman sayesinde bisküvi yiyip dinlenerek dövüşebildi, herşeye rağmen cracker öndeyken luffy'i 2-3 bisküvi daha yemeye zorlayıp kusturmak yerine luffy'nin karnına atlamayı tercih etti.
3- crocodile ilk zaferinde boğulmaya bıraktığı ve ikinci zaferinde kurutarak bıraktığı bi adam geri gelince hem ne yapacağını şaşırdı hem de ikinci dövüşte güç harcadığı için son dövüşte meyvesini kullanmadı. Belki de sadece psikolojik sebeplerle kullanmamıştır çünkü son çarpışmada meyvesini kullanıyordu.
Herneyse adam meyvesini kullanmadı. Bunun da üstüne sürekli luffy'nin ciddi olmadığını düşünerek darbe aldı. Aldığı darbelerin nerdeyse hepsine kendi izin verdi. Hem izin vererek aldığı darbelere hem de meyvesini kullanmamasına rağmen luffy yıkıldı ama son anda durduk yere luffy tabi ki ayağa kalktı. Her dövüşte olduğu gibi.
Edit:
@First Son of the Sea
Croco shicibukai'yken whitebeard'la uğraşıyor. Law'ın çocukluğunda (13 yıl önce) crocodile korsanları avlayan bi shicibukai olarak halk arasında çok sevilen bi kahramandı. Cora-san'ın gazetesindeki crocodile resmini Oda böyle açıkladı. İndirdiği korsanlara wb'yi de eklemeyi deneyince dayak yedi diye biliyorum. Yani o ödül çok öncesinde verildi.
O yıllardaki ödüller şimdiye kıyasla daha azdı muhtemelen. Korsanlık yaygın değildi. Zayıf bi korsan 5 milyonsa daha tehlikelisine 10 milyon ondan tehlikelisine 20 milyon.... bu döngü milyarlara kadar yükseliyor. Binlerce yerine onlarca korsanın olduğu dönemde ödüllerin düşük olması normal. Bence shicibukai ödülleri bu yüzden düşük.