Haklısın genelleme oluyor kimi durumda. Genelde dediğim kişiler için ortaya yazarım. Senlik bir durum varsa seni alıntılarım zatenBelli kişiler için yazıyorsan ve art niyetin yoksa. Bu benim evhamımdır.
Belki çok ilkesel/idealist yaklaşıyorum konuya ama "luffy fanları" "Zoro fanları" gibi ibareler bile genelleme içerdiği için ipin ucu hepsine değiyor ister istemez. Ben yine de dikkatli ve insaflı olmaktan yanayım.
Bana göre anket seçenekleri sıkıntılı zaten. Luffy sağ kol seviyesi mi değil mi diye soruyorsan;Hmm anladım. Yalnız mantığı yok bu işin. Luffy'nin sağ kol olmadığını düşünen adam sağ kol değildir seçeneğini işaretler. Ne diye iradeyi falan işaretleyip bıraksın? O zaman tersi de geçerli. Sağ koldur diyenler de hakiyi falan seçip bırakmıştır. Aynı mantıkla tersten baktım gördüğün gibi. Ha bir de kararsız bir kesim vardır, ona da yapacak bir şey yok.
Neyse, benim söylediğim şey gayet açık idi. O 59 kişi içerisinde Luffy fanı diyemeyeceğimiz tonla insan var. Tartışmayı fanlık seviyesine indirip oradan argüman üretmek saçma oluyor demek istiyorum.
- Evet sağ kol seviyesidir
- Hayır sağ kol seviyesi değildir şeklinde iki seçenek koyarsın; olay biter.
Ankette Luffy'nin Kata'yı hangi kulvarlarda geçtiğini soruyorsan o zaman X, Y, Z koyarsın; olay biter.
Şimdi bu anket bana göre ikisi de değil. O yüzden Luffy'nin lehine ve aleyhine oyların olabileceği bir anket. Konuyu açan arkadaş böyle tercih etmiş ama ben bu şekilde belirlemezdim anket seçeneklerini.
Son dediğin doğru. Fanlık çerçevesinde değerlendirmemek lazım. Aksi halde X karakterin fan sayısının fazla olduğu her anket yanlı ve yanıltıcı olabilir.