G3 ile G4 kadar seri olabileceğini düşünmüyorum. Yeni haki tekniği ile darbe şiddetinin büyük çoğunluğunu karşılayabilir ama dayanıklılık bakımından geri kalacak. Yani G4 olmadan illa ki bir yerden eksik olacak şu anlık. Darbe şiddeti olarak katılıyorum belki yeni haki ile normal halinde eski G4 halini yakalayabilir ama yeni haki tekniği ile birlikte de şu an kullanacağı G4 yine gücünün büyük çoğunlunuğu karşılayacak. G4 ile kullandığı o yeni haki normal bedeniyle kullandığına oranla fark atacaktır yani.
Kafamdaki şemayı ben rakam vererek anlatayım, daha net olsun.
Haki power upları öncesi G4 Luffy: 100
Haki power upları öncesi G3 Luffy: 50
Haki power upları öncesi G2 Luffy: 45
Power uplar sonrası G4 Luffy: 200
Power uplar sonrası G3 Luffy: 120-130
Power uplar sonrası G2 Luffy: 90-100
Özellikle gözlem hakisi G3 eksiğini gayet güzel kapatıyor bence. Hani Oda savaşlarda göstermese de bizim oğlanın gözlem hakisi çok sağlam özellik. Buradaki karakterler Luffy'e nasıl vuracak mesela. Açık bulup vursalar bile onlar ileri gözleme sahip Luffy'e vurana kadar Luffy belki 10 kere vuracak onlara ki bu vuruşları da ileri silahlanma ile olacak. Bence şu an Luffy sağ kollardan net şekilde ayrıldı ( belki Beckmann hariç ). Yavaştan amiral ligine girmeye başladı. Bu seviyedeki biri de bana göre full güç kullanmadan yc3 seviyesi adamları alabilir. Tabi yeni power upları tam olarak göremedik ama benim düşüncem böyle. Görünce daha net anlaşılır.
Edit: rakamlar power up öncesi ve sonrası g3-g4 farkı arasındaki görüşümü belirtmek için, onun dışında fazla takılma