berkay baştan aşağı yanlış yazmışsın .Katarina mekanik olarak zor ama kötü oynayanı cezalandırmıyor. Koridoru yanlış ittin ormancı + destek arkanda mı belirdi dalgaya, dalga yoksa rakibe E at çık. W at hareket hızı kazan. Koridorda ezildin mi roama çık. İkisini de mi yapamadın, tfde ultin ile illaki kill alıyorsun, oyuna dönme şansın oluyor. Yasuo için mesela ezildiyse koridorun berisinde XP almaya çalışsın, ormancı veya destek engage attığında sadece R tuşuna basarak oyuna dönme potansiyeli var. Azir bu kadar affedici bir karakter değil.
azir teleport alan farma dayalı late game e güzel scale olan menzili iyi mobilitesi güzel bir mid lane sampiyonu. 0-10 bile oynasan gğzel bir ulti ile iş yaparsın. sadece farm ile belli itemları bitirdin mi zaten late game de en fazla dps i olan büyücülerdensin scale olabiliyorsun.
katarina da bu yok. hiçbir utility yok. sadece hasar var. late game in de geride oldun mu çöp önde oldun mu bile çöp. koridorun güçsüz. dünyanın en iyi katarinası kore’de suanda tristana mid oynuyor adam katarina oynayamıyorum diyor bütün hayatım boyunca ben bu çarı trainledim ama olmuyor diyor. bunu stream de kendi ağzıyla diyor. roam at demesi kolay, geride oldun mu şanslı değilsen roam çok riskli. roam atman için prio alman lazım, lane geriyken bota inemezsin. base çıkışı roam atsan yine etkili olmaz, skor cıksa bile kill başkasında kalırsa yine worth değil. katarinanın koridoru güçsüz. late i güçsüz. mekanikleri hata affetmiyor. bir kere karşılaştırdığımız karakterlerden birisi melee diğeri range yahu. katarina dediğin gibi bir çar olsaydı pro arenada da oynanırdı ama hayır tamamen kumar bir çar . affedicilik konusunda azir le kuyaslaman baya saçma. biri range biri melee biri suikastçi biri büyücü biri takım savaşı başlatıp takım savaşı bitirebilen late e scale olan bir çar diğeri hiçbir cc si olmayan late e scale olmayan skor kasmak zorunda olduğun bir çar. katarina oyunun en kolay karakterlerinden desen daha iyiydi,