Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kozmer (Cosmere) Evreni

Evrene girdim, çıldırmış gibi okuyorum. Yaklaşık üç haftada Elantris, Son İmparatorluk ve Kuşatma (ismini niye böyle çevirmişler acaba) kitaplarını bitirdim. Çağların Kahramanı'nın da çeyreği bitmek üzere.

Elantris ana hikaye olarak fena değildi de anlatım tarzı ve karakterleri biraz zayıftı. Yine de keyif aldım. İlk kitabı olduğundan da fazla üstüne gitmeye gerek yok.
Sissoylu bayağı iyi gidiyor. Hoşuma gitmeyen birkaç şey var yine ama Elantris'teki birçok eksiğini gidermiş. Ama dili ve üslubu pek gelişmiyor, sade yazım devam ediyor. Fantezi evrende şiirsel anlatım kullanılmasının evrenin daha canlı hissedilmesine, atmosferin güçlenmesine vs. büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Hiç olmadı aralara üç beş şiir atsaydın en azından. :D Yalnız hikayeyi aktarırken epigrafları kullanma yöntemini çok beğendim. Bölümleri bir an önce bitirip diğer epigrafa geçmek için sabırsızlandım sürekli, bilhassa ikinci kitapta. Küçük küçük ipuçları veriyor, her bölüm başında öğrendiğinle hemen başka bir teori uyduruyorsun. Karakterlerle beraber aynı metinleri okumak da ayrı bir heyecan, gerilim sağlıyor.

Yazarın giderek daha iyi yazdığına yönelik birçok yoruma denk geldim, ki Elantris ve Sissoylu da bunu destekliyor, bu yüzden yayınlanma sırasına göre okuyorum şimdilik ama Fırtınaışığı ile Sissoylu'nun devamı birbirine girip duruyor böyle ilerleyince. Kararsız kaldım, insan gibi birini bitirip diğerine geçsene be adam.

Son olarak akılçelene geliyor sıra. Sayfalar dökülüyor, kağıtlar kalitesiz. Bir de çok ilginç bir şey var, Son İmparatorluk ile Kuşatma'nın boyutları farklı hahahah. Daha önce böyle bir şey gördüğümü hatırlamıyorum çirkin duruyor, neden böyle yapmışlar anlamadım. Epub okuyorum, çok dert değil ama fizikselde daha uzun süre odaklanabiliyordum, o kötü oldu. Yayınevi beni tamamen epuba alıştıracak bu gidişle. Çeviride de bazı sorunlar var gibi.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık