Geçen yıldan belliydi. Paylaşmıştım sanırım hatta. Sonbahar demiştim de. Yalnız Ketek'i terk etmiş başta Knights of Wind and Truth diye belirlemişti. Knight'ı atmış direkt. Wİnd and Truth. Rüzgar ve Hakikat. Sanderson kusura bakmasın da başlık hiç olmamış be.Bu kadar gecikecek miydi bu
Fırtınaışığı 5'ten sonra yazar Beyaz Kum'un yazı versiyonuna girişecekmiş. Sonra Sissoylu 3. Çağ: Hayaletkanları yazmaya başlayacak. Ama Sissoylu 3. Çağ bütün kitaplar yazılmadan çıkmayacak. İlk Çağı yazarken de aynı yöntemi izlemiş yazar. Bu yöntemin bütüncül bir üçleme yazmak konusunda bayağı iyi olduğunu düşünüyor, aynı zamanda foreshadowing yerleştirme konusunda da daha yardımcı oluyormuş, o yüzden gene aynı yöntemi denemek istiyor. Aralarda da Elantris 2 ve 3 de yazılacak. Yazım sırası Sissoylu 3.1- Elantris 2 - Sissoylu 3.2 - Elantris 3 - Sissoylu 3.3 çıkış sırasında da ilk çıkış Elantris devamı olacak gibi.
İthaki geçen ay sonu 2024'te çıkacak kitaplarımız diye paylaştıklarının arasına Tress of the Emerald Sea kitabını da gösterdi. 2024'ün ilk çeyreğinde Türkçe olarak gelmesini ümit ediyoruz diyelim.
Bu arada uzun bir aranın ardından kitap okumaya geri döndüm ve İmparatorun Ruhu'nu bitirdim. Tek kelime ile başyapıt. Kitap okumayı özlemişim dedirtti.