Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Korsan Avcısı Zoro'nun Kızıl Saç Shanks'la Hesaplaşması

Teori hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    139
Shanks hakkında konuşurlarken Zoro'nun offline olma kısmı hoş bir detay olmuş. İlk karşılaşmalarındaki ''halletmem gereken işler ve bir korsanı arıyorum'' bu ilkine göre daha göz ardı edilebilir detaylar. Ha böyle bir teori için tabiki göz ardı etmeye gerek yok:d
Yalnız burada tıpkı diğer teoriler gibi bazı cevaplar yaratırken aynı zamanda yeni sorular da ortaya çıkıyor. 2 sene boyunca Mihawk ile eğitim yapan Zoro'nun Shanks hakkında bir şeyler duymamış olma ihtimali yok. Özellikle Mihawk'ın shanks-luffy ilişkisini bildiğini biliyoruz. Malum ilk ödül posterini kaptığı gibi soluğu Shanks'ın yanında almıştı.
Güzel bir teori olmuş, baya keyif alarak okudum. Fakat katılmıyorum:d
korkunç bir adada içkisiz kalmış zoronun yanında devlet sırlarını söylesen anlayabileceğini sanmıyorum.
Ben de zoronun shanks ile en azından 1 kere teke tek denk dövüşeceğini düşünüyorum sonuçta zamanında mihawkla duello yapan birisini yenerse ancak ona denk savaşabileceğini kanıtlar.Hem başka bir teoride karasakalın yanında yer alabileceği düşünülüyordu, ikisi bir arada mantıklı olur sonuçta ya shanks ı yenmek için tayfadan ayrılır ya da shanks düşman olur.(usopp olayında eğer usopp un gelmesi yerine luffy usopp a giderse bırakacağını söylemişti. Eğer sanjinin luffye daldığını öğrenirse iyice bozuşur oralar)
+Shansı hiç gözüm tutmadı babasını da sevmezdim.

Son düzenleme:
Seri başında bahsettiği korsan Mihavk ve korsanlardan nefret etmediğini sadece para kazanmak zorunda olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.

Korsanlardan nefret eden Nami'ydi ikisini kafanda birleştirmiş olabilirsin.

Öncelikle emeğine sağlık. Güzel bir teori olmuş. Ama ben katılmıyorum bu teoriye.

Her şeyden önce Oda bu tür arada kalmışlık, gri adamlık mevzularını çok fazla işleyen birisi değil. Yani karakterler genelde ya iyi ya kötü olur. Ortası nadirdir, olam karakterler de genelde kurgu içinde çok önemli olmamışlar, ya da olmuşlarsa da onların karanlık tarafları büyük ölçüde geçmişte kalmış ve hasırşapkaların hikayesiyle pek temas etmemiştir. Yani Luffy'nin çok yakın bulduğu ve değer verdiği kişinin bir anda beklenmedik bir karanlık yüzünün ortaya çıkması pek Oda'nın tarzına uygun bir şey değildir. Tabi bu argümana denizciler üzerinden karşı çıkabilmek mümkün. Zira denizciler serideki asıl düşmanın askerleri. Luffy onlarla savaştı ve hatta abisi onların elinde öldü. Ama burada bile iyi denizci, kötü denizci ayrımına gidilmiş ve Luffy ve yanındakiler asla iyi olanlarına karşı nefret duymamışlardır. Bilakis Luffy Smoker'ı gördüğünde eski bir dostunu görmüş gibi davranmıştır.

Peki o zaman Shanks denizcilerle konuşarak ne yapmaktadır, nereye varmak istemektedir?

Şimdi bakın arkadaşlar hükümet şeytan olsa da sonuç olarak ülkelere zevkine işkencr yapan bir yapı değil. Kendince düzeni sağlamaya çalışan, One Piece evreninde yaşasanız ve cüzdanınız çalınsa gidebilmek için başvurabileceğiniz tek yapı. Shanks ise gördüğümüz kadarıyla iyi bir korsan. İnsanlara zarar vermeyen, pek suya sabuna dokunmayan birisi. O yüzden zamanla karşılıklı bir güven ilişkisi oluşması normal hükümetle arasunda. Ya da onların Shanks'i ayırmaları diyelim. Ha Luffy de Shanks gibi ama Luffy hükümetin çok fazla tersine gitti. Shanks onlarla açık bir çatışma yaşamamış olabilir. Son olayda ise dünyayı tehdit eden ciddi bir güç var. Napacak adam Kaido"ya mı gidecek? Big Mom'a mı gidecek Karasakal konusunda uyarmak için? Bence arkasında bir şey aramamak gerek.

Zoro'nun bir ikinci hayali olsaydo cidden nasıl Luffy'nin ikinci hayaline bit sürü gönderme yapıldıysa buna da pek çok gönderme yapılırdı. Kaç bölüm önce güneş korsanlarını bağlamış adam bunu da bağlardı.

Zoro'nun aradığı kişi Mihawk'tı. Hatta Johnny ve Yosaku Zoro Baratie'ye gitmeden önce "senin aradığın kişi de orada diyolla" demişlerdi. Sonra Mihawk cidden Baratie civarında ortaya çıktı.

Korsan avcılığı... Adam kayboldu sonuçta ne yapsın? Denizci olamayacağına göre..

Shanks kutsal ejder çıkarsa ki ihtimali var ejder/kaplan karşılaşması için bir altyapı daha oluşturulmuş olur. Bu uyumu da teorine ekleyebilirsin.

Teorinin güzel yanlarından biri, Zoro'nun seri başında hayali hakkında Luffy'ye kurduğu cümlenin gün gelip ortaya çıkacak olması. Ayrıca tayfada birbirine en düşkün ikili olan Luffy ve Zoro'nun en hassas olduğu kişinin Shanks paydasında buluşması Luffy ve Zoro ilişkisi adına çok büyük bir imtihan olacağı gibi aynı zamanda çok da duygusal içeriklere gebe olacaktır. Bu açıdan da güzel teori.

Akıllarda ki tek soru Oda'nın bunları düşünüp işleyecek kadar cesaretli olup olmadığıdır. Ana karakterin seride en hassas olduğu Shanks'ı, yine en hassas olduğu Zoro'ya yedirme olayı biraz totoş isteyen bir senaryo çünkü. Oda'da böyle bir oturgaç var mı bu sorgulanmalı. Hee bence o oturgaç Oda'da yok ama teori mantıklı ve hoş. Umarım gerçekleşir. Eline sağlık ;)

Shanks hakkında konuşurlarken Zoro'nun offline olma kısmı hoş bir detay olmuş. İlk karşılaşmalarındaki ''halletmem gereken işler ve bir korsanı arıyorum'' bu ilkine göre daha göz ardı edilebilir detaylar. Ha böyle bir teori için tabiki göz ardı etmeye gerek yok:d
Yalnız burada tıpkı diğer teoriler gibi bazı cevaplar yaratırken aynı zamanda yeni sorular da ortaya çıkıyor. 2 sene boyunca Mihawk ile eğitim yapan Zoro'nun Shanks hakkında bir şeyler duymamış olma ihtimali yok. Özellikle Mihawk'ın shanks-luffy ilişkisini bildiğini biliyoruz. Malum ilk ödül posterini kaptığı gibi soluğu Shanks'ın yanında almıştı.
Güzel bir teori olmuş, baya keyif alarak okudum. Fakat katılmıyorum:d
Yüzyılın aldatmacasını yapmışsın mesajında,son ana kadar bir zevkle okudum sonra sonuç yine hüsran ??

Teori ve yazılış şekli çok güzel olmuş. Baya beğendim. Böyle bir şey yazılsa sırıtmazdı. Oda efendi böyle bir şey yazmaz diye düşünüyorum ama. Shanks kötü adam çıkmaz. Oda böyle ters köşeler yapmıyor. Daha çok "Kaido'nun oğlu Yamato" gibi öngörülmesi daha zor ters köşeler yapıyor.

• Like
Tepkiler: Pan
Güzel teori, sunuşu da güzel umarım tutar. Mantık çerçevesinde değerlendirmişsin gayet olası gibi geldi.

• Like
Tepkiler: Pan

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık