Moğolistan da yakıp yıkarak seferler yapmış, hiçbir kazandığı yer bugüne dek geçtim o zaman bile kalıcı olmamıştır. Bugün bile barbar diye geçiyorlar. Böyle sadece fetih yaparsın, kalıcı olamazsın. Kralın amacı ülkeleri birleştirmek, 7 ülkeden birinin teslim olmuş yüzbinlerini katliamla yok ediyorsun. Bu esirleri öldürmek diğer ülkelere güvensizlik verir. Qi kralı mesela anında çizmiştir diye düşünüyorum üstünü. Demir yumruk ile yönetebilirsin belki böyle yerleri ama kralın amacı bu değil, general de bu amaca hizmet etmiyor.Tarihi güzel yansıtıyor, eskiden böyle şeyler normal, insanlar komutanlar bundan daha iyi değiller. Geçen okudum Timur, Hindistan seferinde bir şehire ilerlerken sayıları 100 bini bulan bir mülteci ordusu birikiyor. Kendi ordusu o kadar sayıda değil, ne yapalım ne yapalım sonuç hepsini öldürüyolar.
Düşün ki Timur denilen adam katı müslüman birde. Ben bu açıdan seriyi çok beğeniyorum.
Ben insanların bu psikolojisini nasıl işleyecek merak ediyorum birleşmede, kral gidip "kardeşlerim, geçmiş geçmişte kaldı" şeklinde Zhao halkını ikna etmeyecektir.