Meyve'ye iradeyi ben mi yüklüyorum, meyve kendi başına 800 yıl kaçmış adamlardan iradeyi ben mi yüklüyorum ?
Bana mangada geçen cümlenin anlamını söylesene niye lafı çeviriyorsun xD
İşte aynı meyve Luffyden kaçmamış ve Luffy ona sahip olmuş. Aynı Luffy 5 dk öncesinde de benzer işler yapıyordu. Üstelik tercihleri farklılık gösterse de bir çok huyu dedesine, Shanksa falan benziyor zaten. Bellamy işinde meyve yüzünden mi o hareketleri yaptı sanıyorsun? Luffy meyve güçlerinin de etkisinde kalır normaldir nasıl diğer karakterler de güçlerine göre belli özellikler kazanıyorsa bu onda da olur. Ama gösterdiği karakter meyvesinden ibaret değil.
Ayrıca kazandığı güç de insana etki eder. Bu meyveyi kullananların ortak özellikleri de olması garip değil. Mesela darbeler etki etmeyince daha pervasız oluyordur. Yeteneği yüzünden daha atılgan ve değişken ruhlu olabilir. Bir başkası gideceği yere koşarak gider bu kendini fırlatır. Bu da adama bir süre sonra bir karakter özelliği olarak dönebilir. Bunların hiçbiri Luffy'nin kendisine eksi yazmaz.
Ama meyveye yapılan değişim, Odanın okuyucuyu kandırması Luffyden hariç bir mevzu.