Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Monty Python and the Holy Grail'de, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.

Terry Gilliam zihninin en yüce örneklerinden biri olan ve tüm zamanların en komik ekiplerinden biri olan Monty Pyton ekibinin kutsal kaseyi arama yolculukları sinema tarihinin en komik filmlerinden biri olarak addediliyor.

1. And Now for Something Completely Different (1971)
    • Monty Python'ın ünlü TV şovundan seçilmiş skeçlerin yeniden çekilmiş bir derlemesi.
  2. Monty Python and the Holy Grail (1975)
    • Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri’nin absürt ve komik maceralarını anlatan bir parodi filmi.
  3. Monty Python's Life of Brian (1979)
    • Brian isimli sıradan bir adamın, yanlışlıkla Mesih sanılması sonucu yaşadığı komik olaylar. Din ve toplum eleştirisi ile dikkat çeker.
  4. Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982)
    • Monty Python’ın canlı sahne performanslarını içeren bir film.
  5. Monty Python's The Meaning of Life (1983)
    • Hayatın anlamını keşfetmek üzerine çeşitli skeçlerin bir araya geldiği absürt bir film.

Bütün filmleri izledim, absürt komedi sevenlere tavsiye ederim, baya iyiydi. Tavsiyem 2-3-5 şeklinde izleminiz yönünde olur. Bence en iyisi Holy Grail'di.

Ayrıca Oda bu adamların bence hayranı ve One Piece konusunda bu adaml⁸ardan baya etkilenmiş diye düşünüyorum.
Kol gider
,sadece çizik bu ...
Ikinci kol gider.
Hadi ama(bu arada ilk naruto ,gaara vs naruto da son sahneleri aynen bundan esinlenmiş.)
Bacaklarla saldırır,o sirada bacaklarda gider...
Beraberlik oldu.

Bu iki film kendi janrı açısından başyapıt düzeyindedir.
Jabberwocky izledim. Film iyi olsa bile ana karakter Usopp'tan bile boş bir adam olduğu için düşük puan verilmiş bence bu filme; adam sadece ordan oraya savruluyor.
Bunları da izlerim.:sapkali:
Kol gider
,sadece çizik bu ...
Ikinci kol gider.
Hadi ama(bu arada ilk naruto ,gaara vs naruto da son sahneleri aynen bundan esinlenmiş.)
Bacaklarla saldırır,o sirada bacaklarda gider...
Beraberlik oldu.
Bu filmin geyik muhabbeti çok iyiydi, ben ilk kol gittiğinde Shanks'ı hatırlamıştım.

Karayip Korsanları bir kovboy filmi olsaydı ne olurdu sorusunun cevabı olan film. Zaten aynı yönetmen tarafından çekilmiş film. Gore Verbinski aynı zamanda Rango'nun da yönetmeniydi. Çok eski bir Amerikan radyo şovu karakterinin günümüzdeki filmi. Film yarım saat daha az olsaymış yada kötü adamlar üzerine biraz daha yoğunlaşsaymış en az Karayip Korsanları kadar başarılı ve akılda kalıcı bir film olurmuş. Yine de iyi film. Sırf sondaki tren sahnesi için bile izlenir.
Bu filmi yeni mi izledin kenshi

Bu iki film kendi janrı açısından başyapıt düzeyindedir.
Baron Munchausen'i daha önce izlemişim, filmi izlerken hatırladım. Filmlerin puanı normal bence çünkü bu absürtlüğü seven olur sevmeyen olur illaki ama bizim yerli komedi filmlerindeki salak salak hareketler ile alakası yok tabiki bu filmlerin. Time Bandits'te günümüze yapılan gönderme ise baya sağlamdı.

Ben beğendim filmleri, One Piece torpili yaparsam +2 puan eklerim filmlere. Oda'nın bu filmlerden esinlendiğini söylemek biraz hafif kalır ama her detayı yazmaya gerek yok. Güncel olduğu için Elbaf ile alakalı sadece şunu yazayım:
Time Bandits'te direk Elbaf girişindeki Lego kale ve boynuzlu çakma güneş tanrısı var. Bu boynuzlu güneş tanrısının benzerini God Valley'de de görüyorduk, bu filmin kötüsü ile Garling benzer çıkabilir belki. En önemlisi One Piece'in sonu bu film gibi olmaz umarım.

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens

Yayın tarihi: 4 Mart 1922
Oyuncular: Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder, Alexander Granach
Konu: Vampir Kont Orlok yeni bir konut ve emlakçı Hutter'in karısıyla ilgilendiğini ifade eder.
Yorumum: Günümüze kadar ulaşabilen en eski Dracula film uyarlaması. 1921'de kitapla çok bir bağı olmayan Dracula halala isimli bir film çekilmiş fakat maalesef kayıp film statüsünde. Bu film de Stoker ailesinden izin alınmadan çekilmiş bu sebeple karakter isimleri değiştirilmiş ama yasal süreçten kurtulamamışlar. Az sayıda kurtulan kopyalar sayesinde bugün hâlâ izleyebiliyoruz. Filmi 1931 uyarlaması kadar olmasa da beğendim. Eminim 1922'de bu filmi izleyenler korkudan kaskatı kesilmişlerdir. Sonunu pek iyi bağlayamamışlar bence ama yine de hâlâ izlenebilirliği olan bir film.

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens

Yayın tarihi: 4 Mart 1922
Oyuncular: Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder, Alexander Granach
Konu: Vampir Kont Orlok yeni bir konut ve emlakçı Hutter'in karısıyla ilgilendiğini ifade eder.
Yorumum: Günümüze kadar ulaşabilen en eski Dracula film uyarlaması. 1921'de kitapla çok bir bağı olmayan Dracula halala isimli bir film çekilmiş fakat maalesef kayıp film statüsünde. Bu film de Stoker ailesinden izin alınmadan çekilmiş bu sebeple karakter isimleri değiştirilmiş ama yasal süreçten kurtulamamışlar. Az sayıda kurtulan kopyalar sayesinde bugün hâlâ izleyebiliyoruz. Filmi 1931 uyarlaması kadar olmasa da beğendim. Eminim 1922'de bu filmi izleyenler korkudan kaskatı kesilmişlerdir. Sonunu pek iyi bağlayamamışlar bence ama yine de hâlâ izlenebilirliği olan bir film.

20th century girl

dram ve romantizm temalı fena olmayan bir gençlik filmi. başroldeki kız çok güzel, sırf onun için bile izlenir ama izlemediğiniz takdirde pek de şey kaybetmezsiniz. filme puanım 6.5/10

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık