Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Bugün az kalsın araba çarpıyordu, hayatım gözümün önünden film şeridi gibi geçti, beğenmeyince yarısında kapattım.

(İlk kısım şaka, ikinci kısım gerçek.)

Kitapları, bilhassa Lovecraft'ın eserlerini sinemaya aktarması daha zor olabilir, bunu anlıyorum. Ancak, herifi ve eserlerini gram anlamamışsınız.

Lovecraft'ın hikayelerinde diyalog olmamasını geçtim, doğru düzgün kadın karakter yokken erotizm katılması... dasdas Rahmetlinin zenofobik kıçı ne yanardı. Kudurmasını görmek isterdim.

Kitapları, bilhassa Lovecraft'ın eserlerini sinemaya aktarması daha zor olabilir, bunu anlıyorum. Ancak, herifi ve eserlerini gram anlamamışsınız.

Lovecraft'ın hikayelerinde diyalog olmamasını geçtim, doğru düzgün kadın karakter yokken erotizm katılması... dasdas Rahmetlinin zenofobik kıçı ne yanardı. Kudurmasını görmek isterdim.

HP.lovecraft'ı bilemem de sen kudurmuş gibisin yav 🤭

Eric Jager'in yazdığı Son Düello: Ortaçağ Fransa'sında Düello ile Yargılamanın Gerçek Bir Hikayesi adlı kitabına dayanan tarihi drama filmidir. Yönetmenliğini Ridley Scott yazarlığını Ben Affleck-Matt Damon yapmıştır.

Ben-matt ortaklığı hep güzel işler çıkardı, bu da en güzellerinden birisi. Tabi ridley dedem ve ortaçağ yan yana gelince ayrı güzel, döktürmüş yine. Şahane iş çıkmış ortaya.

The Weeping Meadow (2004)

Kolay kolay unutamayacağım bir film oldu. Hele ki müziği! 3 saatlik bir film. Filmde birçok tabloluk sahneler var. Bu sahnelerde yönetmen yavaş yavaş çok iyi açılarla sizi resmen zorla düşünmeye itiyor. Filmin uzunluğundan dolayı sıkılabilirsiniz daha doğrusu yüzeysel izlerseniz sıkılırsınız ama derinlemesine düşünerek izlerseniz zevk alacağınızı düşünüyorum. Bu tarz filmleri sevenler için tavsiye ederim.
Konusu:
Theo Angelopoulos üçlemesinin ilk filmi olan Ağlayan Çayır’da, 1919-1949 arasında yaşanan bir trajik hayat hikayesi anlatılıyor.

Eleni, Odessa’da doğmuş fakat savaş döneminde annesi ve babasını kaybetmiştir. Eleni Alexis’in ailesi tarafından evlat edinilir ve aile Odessa’dan göç eder. Ağlayan Çayır, yeni bir kasabaya yerleşen aileyle beraber büyümeye başlayan çocukların, özellikle de Eleni’nin hikayesidir. Bu bir Yunan trajedisi diyen Angelopoulos, Eleni’yi (Troyalı Helen) bir simge olarak kullanmış. Bir kadının çocukluğundan başlayıp gençliğini, aşık oluşunu, sahip olduğu herşeyi kaybedip yeniden yalnız kalışını anlatıyor.

Angelopoulos bu filmle, 2004 yılında Avrupa Film Akademisi Ödülleri’nden Eleştirmenler Özel Ödülü’nü kazandı.

The Wild Robot (2024)

Kaliteli animasyon eksikiği çekerken bu fimi izlemek çok iyi geldi. Son zamanlarda ki izlediğim en iyi animasyondu. Zaten nadir çıktığı için bu tarz filmleri hemen izlemeyi tercih ediyorum. Ailecek izlenilebilecek bir film. Yer yer duygusal ama daha çok eğlendirici ve ilgi çekici bir animasyon. Konusu ise:
Bu destansı macera, ıssız bir adaya düşen ve zorlu çevre koşullarına uyum sağlamayı öğrenmesi gereken bir robotun yavaş yavaş adadaki hayvanlarla ilişki kurmasını ve yetim bir kaz yavrusunun evlat edinmesini konu alıyor. Kendini keşfetme üzerine güçlü bir hikaye, teknoloji ve doğa arasındaki köprünün heyecan verici bir incelemesi olan Vahşi Robot canlı olmanın ve tüm canlılara bağlı olmanın ne anlama geldiğinin dokunaklı bir keşfini sunuyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık