Rebel Moon
Genel konusu klişe bir uzay filmi olsa da güzel ama kurgunun ve senaryonun işlenişi çok kötü. Bir Netflix filmi için güzel diyebileceğim grafiklere sahip. Ana karakterin kasıntı ve küçük emrah bakışları rahatsız edici. Diğer karakterler için doğru kast seçilmiş ama ana karakterin hakkı Sofia Boutella değildi. Kim daha iyi giderdi bilmiyorum ama Sofia'nın gitmediğine eminim.
Charlie Hunnam harcanmış. İyi oyuncuya bu kadar boş diyalog yazılmaz. Aynı şekilde Djimon Hounsou'ya yazılan rol de boş kalmış. Kanlı Elmastan beri beğendiğim bir oyuncu ama düzgün bir rol alamadı hiç. Böyle general falan deyince daha iyi yazılmış bir rol bekliyordum açıkçası.
Özetle genel olarak karakter hikayeleri eksik kalmış. Random karakterler toplanmış bir ekip olmuş gibi. Dövüş kareografileri başarısız ve Zack Snyder de bunun farkında olacak ki bu başarısızlığı sürekli ağır çekim kullanarak örtmeye çalışmış. Ha bir nebze örtmeyi başarmış ama bu sefer de ağır çekimleri normal hıza çeksen filmin süresi %20-30 kısalacak hale gelmiş.
4/10 . Görsel efektler ve robotun hatırına bunu veriyorum. Yoksa 3/10.