Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Başyapıt, çok iyiydi. :)

Ugetsu Monogatari - 1953

Ueda Akinari'nin aynı adlı eserinden beyazperdeye uyarlanan Japon filmi, 16. yüzyılda Japon Sivil Savaşları döneminde geçen bir hikayeyi odağına alıyor. Hikayenin başkarakterleri bir kıyı köyünde yaşayan ve yakın arkadaşlar olan iki çift. Genjurō ve Miyagi, Genjurō'nun yaptığı çömleklerle hayatlarını geçindiren bir ailedir ve Genjurō'nun tek amacı yaptığı çömlekleri şehirde satıp maddi anlamda düzlüğe çıkabilmektir. Tōbei ve Ohama ise, Tōbei'nin samuray olma hayaliyle uğraşan bir çifttir. Genjurō elinde mallarıyla şehrin yolunu tuttuğunda Tōbei de ona eşlik eder. Bu esnada Miyagi, köyün saygı gören bir şahsiyetinden yakın zamanda köye saldırıda bulunacağını öğrenir ve kocasının bu ayaklanmaya karşı hazırlıklı olması öğüdünü duyar. Nitekim beklenen olur ve iki ailenin de hayatını değiştirecek, zorlu bir yolculuğa atılırlar.
Japon sinemasının öne çıkan türlerinden dönem dramı 'jidaigeki' türündeki filmin yönetmeni Kenji Mizoguchi.

(Alıntıdır)
3 büyük japon yönetmeninden biri.Japon sinemasında çok hazine var büyük filmler çekmişler 50-60’lı yıllar inanılmaz filmler var özellikle.İnsan manzaraları üçlemesini izlemediysen izlemelisin mesela.

Çoğunluk

Baba-oğul iktidar çatışmasını(?) merkezine alıp bilindik bir Türkiye portresi sunmaya çalışmış film. Bartu seçimi inanılmaz gitmiş filme. Rolle bütünleşmiş ve hiç sırıtmıyor.

El Topo - 1970

'El Topo' isimli karakterinin yaşam macerasını perdeye yansıtan film iki bölüme ayrılır. İlk bölümde katıksız bir western filmi şeklinde ilerleyen yapıt, ikinci bölümünde yeniden doğuş ve insanın kendi içerisinde yaptığı yolculuk üzerine kurulu.
El Topo, küçük oğlu ile birlikte atının sırtında çöllerde gezinen bir silahşördür. Bu yolculuk sırasında bölgede yaşayan tehlikeli silahşörlerle karşılaşırlar ve El Topo hepsini yok eder. Ancak oğlunu rehin bırakıp bu bölgeyi terk etmek zorundadır. Artık sığındığı yerde kendi gücüyle yüzleşmesinin zamanıdır.
Usta sinemacı ve çizgi romancı Alejandro Jodorowsky’nin en önemli yapıtlarından olan 'El Topo' türüne kattığı niteliklerle göz kamaştırıyor. (Alıntıdır)

Son düzenleme:
İlk defa yapaylık hissi vermeyen bir slasher filmi gördüm. Yönetmen belgesel çeker gibi çekmiş, gerçekçiydi. :)

The Texas Chainsaw Massacre -1974

1974 yapımı Teksas Katliamı filminin devam halkası olan yapımda, elektrikli testereli katil Leatherface'e odaklanılıyor. Bir grup fenomen, Teksas'taki bir hayalet kasabayı yeniden canlandırmaya çalışır. Ancak bu süreçte onlar, insan derisinden bir maske takan kötü şöhretli katil Deri Surat''ın dehşetiyle karşı karşıya kalır.

(Alıntıdır)

Borat - 2006

Borat Sagdiyev, Kazakistan’da bir TV muhabiri olup aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli altı adamından biridir. Hükümeti tarafından Amerika’ya gönderilir. Amerika toplumu ve kültürü hakkında bir belgesel hazırlaması istenir. Borat, Amerikan mizahını kavrayabilmek için New York’ta bazı eğitimler alır. Bu sırada Pamela Anderson’a aşık olur. Tek istediği onunla evlenmektir. İşte konuşma uslubu, türlü patavatsızlıkları ile tanınan karakterimizin Amerika dolaylarındaki maceraları bu kez beyazperdeden ulaşıyor izleyicisine.

(Alıntıdır)

The Dictator - 2012

O, ülkesine demokrasinin gelmesini engellemek için her koşulla, her engelle sonuna kadar mücadele eden ve direnen diktatör General Aladeen! Gerekirse ülkesinin dilinde yüzlerce sözcüğü kendi adıyla değiştirebilir ya da olimpiyatlarda şampiyon gelmek için her atleti vurabilir!
Amerikan televizyon dünyasının çılgın Borat'ı Sacha Baron Cohen, son bombası Brüno'dan sonra "Diktatör" ile sinema perdesine dönüyor. Tiranlık kuran bir diktatörün yapabileceği ve neden olabileceği bütün saçma sapan olayları en absürt noktaya taşıyan filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını önceki filmlerinde de beraber çalıştığı Larry Charles üstleniyor.
Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer ve David Mandel'dan oluşan kalabalık bir yazar kadrosuna sahip filmde Cohen dışında Megan Fox, Anna Faris, Ben Kingsley ve Jason Mantzoukas gibi isimleri görmek mümkün...

(Alıntıdır)

IMAX'e gittim. Değdi.

Ev televizyonunda tadı çıkmadı sanırım. 1 konuşma var, hoşuma gitti, onu kaydettim sadece.

Ba,yıl,dım.

Bunun üzerine yorumlar okumak istiyorum, henüz vakit bulamadım.

Klasik denklemlere fazla sadık. Kötü desem değil, iyi desem değil. Yüksek bir standart demek doğru olacaktır.

Do Not Disturb

Uzun yıllar sonra vakit ayırmaya değer bir Cem Yılmaz işi görmüş oldum. Tabi yine de netflix üyeliği aldıracak kadar değildi:d

Kuru Otlar Üstüne

Bu filmle o kaypaklığı üstünden attığına dair birkaç şey okuduğum için ilk kez şans vereyim dedim. Pişman değilim ama yorumlar yanıltıcıymış. Paşam o jacketi çıkarmak istememiş üstünden. Ve günün sonunda nur topu gibi bir "Samet" karakteri üzerinden bir şeyler anlatmak istemiş. Daha önce beyazperdede bu kadar ziyan bir karakter izlediğimi hatırlamıyorum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık