Vermek istediği mesaj nedir ?Kitabını okumadım ama filmin vermek istediği mesaj dışında pek bir şeyi sevemedim. Sinematografisini kastetmiyorum elbette. Sıkıldım izlerken. Eyes Wide Shut'ı daha çok beğendim Kubric filmlerinden.
Vermek istediği mesaj nedir ?Kitabını okumadım ama filmin vermek istediği mesaj dışında pek bir şeyi sevemedim. Sinematografisini kastetmiyorum elbette. Sıkıldım izlerken. Eyes Wide Shut'ı daha çok beğendim Kubric filmlerinden.
Şiddetin çözümünün insanın özgür iradesi elinden alınması olamaz. Zira özgür iradesi olmayan bir insanın yaptığı iyilik ya da kötülük kendi isteğiyle olmaz. Etik değil. Ben bunu çıkardım. Farklı kişiler farklı anlamlar çıkarabilir tabi.Vermek istediği mesaj nedir ?
Kitapla film arasında farklar olduğunu okumuştum bir yerde. Bazı olaylar değiştirilmiş sanırım.Onu da ben izlemedim ama attığın linki okuyunca izlemiş kadar oldum.
Aynen öyleymiş.Kitapla film arasında farklar olduğunu okumuştum bir yerde. Bazı olaylar değiştirilmiş sanırım.
Aynen.Ana fikri Alex üzerinden bu şekilde gösteriyor başarılı biçimde.Tabii toplum üzerinden daha derin incelemeler yapılabilir.Ama bu sadece kitapla ilgili.Kubrick filmini çektiği kitapları birebir yansıtmayı pek umursayan biri değil.Öyle ki kitapta kırmızı renkli olan arabayı filminde parçalayıp yoluna sarı renkte olanla devam ediyor.Yazarla dalga geçer gibi o senin kitabın ama bu benim filmim diyebiliyor.Şiddetin çözümünün insanın özgür iradesi elinden alınması olamaz. Zira özgür iradesi olmayan bir insanın yaptığı iyilik ya da kötülük kendi isteğiyle olmaz. Etik değil. Ben bunu çıkardım. Farklı kişiler farklı anlamlar çıkarabilir tabi.
Adam Illuminati üyesi biri olduğu için zihin kontrolünü iyi biliyodur zaten Bunun üzerine bir film çekmesi şaşırtmadı. Kaldı ki böyle işkenceye de gerek yok günümüzde zihin kontrolü için.Aynen.Ana fikri Alex üzerinden bu şekilde gösteriyor başarılı biçimde.Tabii toplum üzerinden daha derin incelemeler yapılabilir.Ama bu sadece kitapla ilgili.Kubrick filmini çektiği kitapları birebir yansıtmayı pek umursayan biri değil.Öyle ki kitapta kırmızı renkli olan arabayı filminde parçalayıp yoluna sarı renkte olanla devam ediyor.Yazarla dalga geçer gibi o senin kitabın ama bu benim filmim diyebiliyor.
O yüzden genellikle daha farklı noktalara dikkat çekmek istiyor.Kendi göstermek istediklerini kısaca.Otomatik portakal aynı zamanda zihin kontrolü gerçeğini gözler önüne serdiği filmdir.Filmde adama uygulanan işkencelerin çok daha fazlası yapılıp insanların kişiliği şekillendirilebiliyor.Zihin kontrolü deneyleri bundan 50 sene evvel yapılmış hatta daha bile eski.