Ace'i senin gibi konumlandırmak için herhangi bir sebep bulamıyorum ben yau. Benim için konumu en başından beri sarih. Beyazsakal Korsanları'nın 2. adamı pozisyonunda bulunması gereken kişi Teach'ti, ama hiçbir zaman o sorumluluğu üzerine almak istemedi. Ace de bunu layıkıyla yapabilecek, yani belki o noktadaki meyvesiz Teach ile denk bir alternatif olarak gelip bu unvanı aldı. Numaralandırmalar güce göre değil gibi düşüncelerin önünü Oda ileride bir şeyler yaparsa kafası ağrımasın diye açtı belli ki, şimdi Izo'da gördüğümiz gibi. Yoksa Marco-Ace-Jozu-Thatch-Vista gayet bir güç sıralaması olabilir. Hatta Blamenco'nun potansiyelli meyvesini, Rakuyo'nun tecrübesini falan katarak bir iki adım daha bile uzatılabilir bence eğer ki daha fazlasını görmüş olsaydık.
Sağ kola yakın olmasına gelince de, Marineford Savaşı'nda bu tayfanın diğer Yonko üyesi tayfalarına göre ne seviyede olduğunu bilemiyorduk, hatta o bölümlerdeyken forumda diğer Yonko tayfaları daha güçlü, burada tayfanın eksikliği kaptanın gücüyle kompanse ediliyor gibi yorumlar da vardı. Fakat New World'e geçtikten sonra pek çok karakterden farklı şekillerde Beyazsakal Korsanları'nın bir oluşum olarak o denizin en baskın gücü olduğunu duyduk. Yani komutanları da muadillerinin biraz daha önüne koyma eğilimindeyim ben, hele ki Ace gibi özel bir karakter söz konusu olunca, ama çok önemli değil tabii bir ileri iki geri.