Üst not*: Sadece sana yazıyor gibi olsam da genel konuştum. Yazmaya başlarken ne yazacağımı bilmiyordum o yüzden böyle oldu. Benim görüşümdür elbette.
Acımasız değil gerçekçiyim. Çoğu insan dış görünüş önemli değil der ama bu pratikte mümkün değildir. Sadece laf ve mantıklı da. Ben de Brad Pitt değilim hatta daha aşağısı bile değilim ama gerçekler bu. Ayrıca tek önemli olan faktör dış görünüş değil şimdi tabi ama belli bir seviyenin altındaysa çok zor.
Bunları aşabilen insanlar var ama bu durumu Salt Maruz Kalma Etkisi ile açıklamak mümkün. Medya da sürekli bu etkiye maruz kaldığımız için güzellik standartlarımız belirli tiplemelerin altına giriyor. Fakat bu etkinin dışına çıkabilmek mümkün.
Aynı muhabbet dile takılan nakarat gibi yerlerde var. Pop kültürünün bu kadar dinlenmesi ve en çok dinlenen şeylerin bu tür kendini tekrar eden melodiler olması da yine bu sebepten geliyor.
Dış görünüş önemli değil diyen insanların bunu ne zamandan beri demeye başladığı önemli. Ayrıca içten olup olmadığı da. Kimisi bunu sadece şu sık kullanılan tabir ile ifade etmem gerekirse *duyar kasmak* için kullanabiliyor. Fakat bunun gerçekten de böyle olması gerektiğini düşünen ve buna gerçekten de inanan insanlar var. Hiç bir şey bu kadar net değil.
Her şeyin bu kadar standart hale getirildiği bir dünyada etrafınızda da belli başlı olayların sık tekrarlanıyor olması bu örneklerin genel geçer bir kanıya varmak ve bunun her daim böyle olacağını dile getirmek için yeterli olmayacaktır. Ayrıca bunun değiştirmek kendimizi değiştirmekten geçiyor.