Her şeyi öğrenmek isteyen birinin sadece insan perspektifinden değil de tüm canlıların bilincinde evreni deneyimlemesi fikri iyiymiş fakat bu zihnin olanaklarını kısıtladığı için Mortal'ın durumu cidden ironik
Ha bi yandan deneyimin de küçümsenmemesi gerekir, zengin bir bilgi kaynağıdır deneyim de ve başarısız ola ola artık nasıl daha az başarısız olabilirizin yollarını buluyoruz iyi oluyor.
Ayrıca bu fikrin, balığın yakalanmasının ardından niyeyse senin de görüşlerini yansıttığın bir formata döneceğini düşündüm. Sanırım bu 4. paragrafta " arkadaş, aşk, cinsellik" vb şeylerin "gereksiz" olarak nitelendirilmesi ve 5. paragrafta Mortal'ın başına geleceklere "sonsuza dek falakaya yatmak gibi acı verici bir ceza" ki aslında bunun hayatın verdiği bir ders olması örnekleri bu fikrin oluşmasını sağladı sanırım. Kedinin tekmelenip köpeğin de tasmasından çekiştirilmesiyle iyice emin oldum ki öyle de oldu. Okurken not alıyordum da :T sineklerin umarsızca öldürülmesinde aklımın ucundan bile geçmemişti bu ama onu da belirteyim, geberesiceler.
Sanırım bahsedilen bilim kurgu kısmını burda kaybettin. Başlarını okurken bi yerde çipin çoğaltılacağını ve benlikten azad edileceğini, her şeyin aynı çipe sahip olacağını ve bu sayede çoklu bir deneyim döngüsüne evrileceğini hatta çoklu zihinlerin aslında tekillikte varolduğu temaya -ilkte heyecan verici ama sonra sıkıcı temadır kendisi- gireceksin diye düşünmeme rağmen düşünce sürecimde hızlı bir twist yaşadım teşekkürler.
Eksik yanı olan bilim kurgu bahsettiğim aşırı noktalara varmasına gerek yok elbet ama kendini hissettirmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Dürüst bir şekilde anlatmak istediğini yazmışsın ama görüşlerimizi aktarırken sade olmak yeterli olmuyor, stabil aktarılabilmesi için varolan araçlar daha etkili kullanılabilirdi ki bu konuda araç, bilim kurgu ve hikaye olmasının da sağladığı aşırı tanrısal ve içsel anlatım. Yaşamın kaynağı saf su değil mesela, içindeki kaba tabirle düzenleyiciler bakınız araçlar olmadan saf su da zehir olabiliyor e bu da empati yerine antipati doğurabiliyor. Gerçi ben ne anlarım ki. Eline sağlık.