Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Yöneticilerin işlediği suçlar kendilerini bağlar. Suçun ve cezanın şahsiliği vardır. Halkı da bu suça ortak etmişsin. Böyle bir şeyin kabul edilebilir bir tarafı yok.

Bu da yeni dertlerimizden biri :hhh:
İon-> Yauna
Arap alfabesiyle: Yûn
Farsça çoğul eki- ân ile: Yûnân
"Yunan" : Yûnlar/ Yonlar/ İyonlar (ülkesi)
Mesela İtalyan
İtalia= İtalos Ülkesi
İtalian= İtalya'dan/İtalyalı
Veya Japonya için yapalım
Japonya(Nihon, Nippon) Japonyalı anlamına gelen (Nihonci, Nipponci) denir. Japon da Fransızcadan geçme bir kelime okuduğum kadarıyla:d

edit: Hepsini teyit edemedim ama edindiğim bilgiler bunlar. Yanlış olan bir şey varsa düzeltilirse sevinirim.
Fransız etimolojik olarak Frankyalı demekmiş mesela. Türkiyeli söylemi neden bu kadar rahatsız edici:hmm:Türkçe edebiyat demek, Türkiyeli demek vs.

İktidara gelince KHK ile çıkarırsın yasayı, yasaklarsın Arapça tabelayı. Ama beraberinde diğer yabancı dillerin de yasaklanması lazım. Yoksa mazallah ırkçı biri gibi görünebilirsin:d

5 milyon insanın ekonomiye yük bindirmeme ihtimali yok zaten. Radikal olan ile olmayanı ayıramayacak durumdaysan insanları fişlemenin de manası yok. Kendi içimizde de fazlasıyla radikal grup oluşmuş durumda. Buna çözüm olacak olan devlet, bu iktidarla olacak iş değil ama. O Suriyeli bombacının da olaydan bir haber olduğunu düşünüyorum. Eline bir paket tutuşturulmuş, taşımacılık yapmış. Olay sonrasındaki hareketleri bunu destekler nitelikteydi.
Avrupa'da zannedilenin aksine doğrudan ırk ismini refere eden fazla millet yok. Francia frankların ülkesi anlamına geliyor. Ama Fransızlar kendilerine frank değil francien yani Fransalı diyorlar.

Btw Yunan doğru örnek değil. Onlara Yunan diyen biz varız. Kendi ülkelerine Hellas diyorlar. Ama millet tanımlaması olarak ne kullanıyorlar bilmiyorum.

Peki millet üzerinden gidelim, diyelim Türk milletine hakaret etmeyi suç olarak kabul ettik. Türk milleti aptaldır, barbardır vb gibi ifadeler suç kapsamına girdi.

Peki mesela birisi klasik özeleştiri babında şeyler söylese bunlar suç mu olacak? Örneğin Türk milleti kitap okuma alışkanlığı olmayan cahil bir millet gibi bir ifade kullansa birisi? Ya da ne bileyim Türklerin çoğu dini bağnazlıktan kurtulamadı falan dese? Şimdi sana göre muhtemelen usluba dikkat edildiğü sürece özeleştiride problem yoktur. Ama işte o üslubun sınırları ne olmalı, kullandığım sosyal eleştiri kalıplarından hangileri hakarete girer hangileri girmez bunlar çok tartışmalı meseleler.
Karşındaki insana göre. Nasıl herkesle her sohbet yapılmaz aynı mantıktayım. Rahatsız olacak var olmayacak var, kıralacak var gram umrunda olmayacak olan var. Diyeceksin nerden bileyim ben karşıma çıkan insanın ne düşündüğünü bilemezsin. Senin normal dediğin şey onun için dava açma sebebi olabilir. Çok kısıtlayıcı da diyebilirsin buna ama bence sorunsuz toplum için olması gereken bu :(

Yöneticilerin işlediği suçlar kendilerini bağlar. Suçun ve cezanın şahsiliği vardır. Halkı da bu suça ortak etmişsin. Böyle bir şeyin kabul edilebilir bir tarafı yok.

Bu da yeni dertlerimizden biri :hhh:
İon-> Yauna
Arap alfabesiyle: Yûn
Farsça çoğul eki- ân ile: Yûnân
"Yunan" : Yûnlar/ Yonlar/ İyonlar (ülkesi)
Mesela İtalyan
İtalia= İtalos Ülkesi
İtalian= İtalya'dan/İtalyalı
Veya Japonya için yapalım
Japonya(Nihon, Nippon) Japonyalı anlamına gelen (Nihonci, Nipponci) denir. Japon da Fransızcadan geçme bir kelime okuduğum kadarıyla:d

edit: Hepsini teyit edemedim ama edindiğim bilgiler bunlar. Yanlış olan bir şey varsa düzeltilirse sevinirim.
Fransız etimolojik olarak Frankyalı demekmiş mesela. Türkiyeli söylemi neden bu kadar rahatsız edici:hmm:Türkçe edebiyat demek, Türkiyeli demek vs.

İktidara gelince KHK ile çıkarırsın yasayı, yasaklarsın Arapça tabelayı. Ama beraberinde diğer yabancı dillerin de yasaklanması lazım. Yoksa mazallah ırkçı biri gibi görünebilirsin:d

5 milyon insanın ekonomiye yük bindirmeme ihtimali yok zaten. Radikal olan ile olmayanı ayıramayacak durumdaysan insanları fişlemenin de manası yok. Kendi içimizde de fazlasıyla radikal grup oluşmuş durumda. Buna çözüm olacak olan devlet, bu iktidarla olacak iş değil ama. O Suriyeli bombacının da olaydan bir haber olduğunu düşünüyorum. Eline bir paket tutuşturulmuş, taşımacılık yapmış. Olay sonrasındaki hareketleri bunu destekler nitelikteydi.
Bak hele. O zaman sen suçlulara oy verenlere kızmıyorsun yani? :D Yani AKP'ye oy verenlere hiç kızmadın he mi? Kusura bakma, oy veren ortaktır. HDP'liler bilhassa "Apo'nun heykelini dikeceğiz." diyenlere oy veriyorlar.

Sempatizanın militana dönmesi an meseledir. Nitekim örgüte adam topladıkları bilinen bir şey.

Çünkü adı Türk edebiyatıdır. Burada bilimsel bir meseleyi tartışmıyoruz. Adamlar Türk adını silme telaşında sen neden bahsediyorsun? Kaldı ki riyakârlıklarını da saklamıyorlar. Rus edebiyatı evet, Türk edebiyatı hayır. Fransız evet, Türk hayır.

Türk kültürel bir kimliktir. Irk değildir mühim olan. Köy, köylü olarak düşündüğünde - li yapım eki orada yaşayan anlamı katar. Ama biz Türk derken salt Türkiye'de yaşayanı kastetmiyoruz. Belli bir kültürü benimsemek söz konusu. Nitekim mesele de budur. Bu adamlar kültürü benimsemiyor. Aidiyet hisleri yok. Bölme amaçlarını tatlı su hümanistliğiyle gizleyip alttan alta algı oluşturuyorlar. Bunu görmek zor değil.

Türkçe edebiyat garabettir. Çünkü ben yabancı dil bilmememe rağmen Dickens da okudum Zola da Tolstoy da. Çeviri diye bir şey var. Ayrıca bir insan farklı sebeplerle farklı dillerde yazmak durumunda kalabilir. Örneğin Aytmatov Rusça yazmıştır. Çünkü aksi durumda puf diye yok oluverirdi. Salt bu da değil, resmî edebiyat anlayışı Marksist edebiyattı. Aykırı bir şey yazamazdın. "Sevgi emekti." deyip emeğe vurgu yapması boşuna değildir. Ama biz onu Türk dünyası edebiyatında sayarız. Rus edebiyatında değil. Zira her şeye rağmen kültürünü sevmiş ve yaşatmaya çalışmıştır. Beyaz Gemi'deki Maral Ana, Kırgız Türklerinin mitolojisinin ögesidir.

Mesele sadece dil de değil. Senin tarihini bilip benimsiyorlar mı? Gelenek göreneklerine uyum sağlıyorlar mı? Senin inancı yaşayış biçimine saygı duyabiliyorlar mı? Senin toplumsal yaşayış biçimine uygun dönüşüm geçirebiliyorlar mı? Hayır. Dilini zorunlu tutar öğretirsin. Ama bu yetmez. PKK destekçileri dili bilmiyorlar mı sence? Hatta kültürel anlamda da çoğu şeyleri aynı. Ama aidiyet hisleri yok.

Potansiyel tehlikelere fırsat tanıyamayız. Çok isteyen tanısın.

Karşındaki insana göre. Nasıl herkesle her sohbet yapılmaz aynı mantıktayım. Rahatsız olacak var olmayacak var, kıralacak var gram umrunda olmayacak olan var. Diyeceksin nerden bileyim ben karşıma çıkan insanın ne düşündüğünü bilemezsin. Senin normal dediğin şey onun için dava açma sebebi olabilir. Çok kısıtlayıcı da diyebilirsin buna ama bence sorunsuz toplum için olması gereken bu :(
İşte senin dediğin mantıktan gidildiğinde insanlar hiçbir şey söyleyemez hale gelir. Bir de ayrıca bu mantık kötüye kullanmaya çok müsait. Bir iktidar şuanda olduğu gibi ifade özgürlüğünün sınırları olmalı prensibinden yola çıkarak her türlü eleştiriyi kolayca hakaret olarak yorumlatıp istediğine yaptırım uygulayabilir.

O yüzden bu karşındaki insana saygı vb gibi konular genel ahlak kuralları içinde kalmalı. Hukuk kuralları kapsamına alınmamalı. Tıpkı yalan söylemek, dedikodu yapmak vb konularda olduğu gibi. Çünkü senin de itiraf ettiğin gibi çok subjektif bir mesele.

Şu an insanlar kısıtlanmasına rağmen sorunsuz toplum olmayı bırak, sorunlarımız her geçen gün artıyor. Sorunlar konuşuldukça çözülür, konuşmadıkça insanlar doğru bildikleri yanlışlara, fikirlerine daha çok sarılırlar. Kendi fikirlerine eleştirilemez olarak görmeye başladıkları zamanda da bizim ülkemizdeki gibi bölünmeler ortaya çıkıyor.

İnsanların kişisel özgürlük alanları korunmalı, ama bunlar duvarlar örerek değil, şiddeti engelleyerek olur.

E bunun adı oto sansür. "Birileri" sinirlenecek diye susanlar da gene bu özgürlüğü savunan insanlar. Sınırlama olmalıdır diyenleri (konudakiler üstüne alınmasın) birçok değere söverken görüyoruz. Adam kodlamış "Benim değerlerim kutsal" "Senin değerlerin eleştirilebilir." diye ağzına geleni söylüyor, sen çıkıp iki kelam edince "Kutsalıma saldırdı, ifade özgürlüğü bu değil. HUAAA" diye kitleleri üstüne salıyor. Devlette tutup yargılıyor falan. :d Neyse.

Yani şimdi adamlar gidecek, vatan haini biri için etkinlik düzenleyecek, ben de söylediklerim kulaklarına giderlerse kızarlar, kırılırlar diye susacağım öyle mi? Karşılaştığımızda "Bunlar vatan hainini öven etkinlik düzenledi ama bu da onların değeri, değerlere laf etmemek lazım." diye ya da "Bunu dersem sinirlenirler, bu da özgürlüğümün sınırıdır." diye ılıklık yapmam beklenecek benden öyle mi? Bu mudur ifade özgürlüğünden anladığınız?

Avrupa'da zannedilenin aksine doğrudan ırk ismini refere eden fazla millet yok. Francia frankların ülkesi anlamına geliyor. Ama Fransızlar kendilerine frank değil francien yani Fransalı diyorlar.

Btw Yunan doğru örnek değil. Onlara Yunan diyen biz varız. Kendi ülkelerine Hellas diyorlar. Ama millet tanımlaması olarak ne kullanıyorlar bilmiyorum.
Yanlış bilmiyorsam bu Helen halkı demek

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık